Tirsdag kl. 13.49 modtog Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse via alarmcentralen om en mulig bombetrussel rettet mod Fourfeldtskolen Bohr i Esbjerg.
Som reaktion herpå evakuerede politiet hurtigt skolen, og eleverne blev sikkerhedsmæssigt flyttet til en nærliggende sportsplads øst for skolens område, hvorefter politiet afspærrede nærområdet.
Efterforskere fra Syd- og Sønderjyllands Politi indledte straks undersøgelser på stedet.
Vicepolitiinspektør Karsten Hulmose fra Syd- og Sønderjyllands Politi udtalte: ”Vi tager enhver anmeldelse om bombetrusler yderst seriøst, uanset konteksten.
Vores første prioritet er altid at sikre, at alle personer på stedet bliver evakueret og bragt i sikkerhed hurtigst muligt.”
Nu er der nyt i sagen
Det skriver Tvs
Når Chatbotten kludrer i det
Efter at have modtaget, hvad politiet opfattede som en bombetrussel gennem Esbjerg Kommunes chat, blev Fourfeldtskolen nødsaget til at evakuere tirsdag.
Baggrunden for denne drastiske foranstaltning var en korrespondance via kommunens hjemmeside, hvor en borger kommunikerede med en automatiseret chatrobot og ikke en reel person.
Det viste sig, at borgerens frustrationer over robottens manglende forståelse for spørgsmålene ledte til en udtalelse, der indeholdt ordene "bombe" og "Fourfeldtskolen" i en kontekst, som kunne fortolkes som en trussel.
Skole evakueret
Denne misforståelse førte til, at både politi med bombehunde, brand- og redningstjenester samt Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste (EOD) blev involveret.
Jan Lambertsen, vicepolitiinspektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi, forklarede, at selvom truslen senere viste sig at være grundet i frustration snarere end en reel fare, tog man ingen chancer: "Efter bombehundene havde inspiceret skolen og intet blev fundet, fortsatte dagen på et lavere blus."
Alarmen blev udløst kl. 13.49, og kort tid efter blev skolens elever og personale evakueret til en nærliggende sportsplads. Situationen blev håndteret roligt og ordentligt, og forældre var hurtige til at afhente deres børn.
Ved 19.12 samme aften meddelte politiet, at arbejdet på skolen var fuldført, og efterfølgende evaluerede Jan Lambertsen indsatsen positivt: "Det har været en god indsats, og vi lærer af hver eneste af disse situationer."
Politiet har nu identificeret personen bag korrespondancen, og efter en samtale med vedkommende betragtes sagen som afsluttet, uden at der vil følge yderligere retslige skridt. Vicepolitiinspektøren kunne dog ikke oplyse, om personen havde tilknytning til skolen.
Den efterfølgende dag var politiet til stede ved skolen med en mobil politistation for at tale med elever, forældre og personale, hvilket bidrog til en følelse af normalitet og sikkerhed. Skoleleder Ole Lerke fra Bohr-skolerne, som Fourfeldtskolen er en del af, udtrykte lettelse over, at det var en falsk alarm og roste, hvordan alle parter håndterede situationen.
Foto: Presse-fotos.dk / Billede af politi ved skolen under evakuering