Skolebestyrelse lægger sig fladt ned: Crop top-forbud ophæves

Foto: Shutterstock.com
Firehøjeskolen har i de seneste dage trukket mange overskrifter, efter de valgte at indføre forbuddet om at gå i crop tops.

Mest læste i dag

Skolebestyrelsen på Firehøjeskolen i Vejle har fredag eftermiddag besluttet, at det skarpt kritiserede forbud mod crop tops, alligevel ikke bliver til noget. 

Dette bliver bekræftet af Vejle Kommune i en pressemeddelelse. 

Bjarne Kyneb, skoleleder på Firehøjeskolen, meddelte tidligere på ugen, at man ville forbyde eleverne at gå i crop tops i skoletiden, hvilket kom efter, at flere af drengene, der skulle være i udskolingen, havde svært ved at koncentere sig i timerne. 

Et forbud, som Bjarne Kyneb var klar over, ville dele vandene - både hos elever og forældre. 

Forbuddet har i flere dage været i centrum i en vaskeægte mediestorm, hvortil man bandt andet har gjort flittigt brug af hashtaggene #DetErBareMaver og #DetErBareEnMave, som hurtigt begyndte at florere på sociale medier. 

Efter flere dages mediestorm har skolen dog nu valgt at trække i land. 

"Beklagelig" situation

Mads Thomsen, formanden for skolebestyrelsen, knytter nogle ord til forbuddet i pressemeddelelsen, da han fortæller, at skoleledelsen kun står for at skulle sætte rammer for undervisningen.

Formanden fortæller herefter, at skoleledelsen ikke skal sætte rammer for skolens principper og ordensregler, hvilket ikke har været tilfældet med forbuddet, hvilket han siger er "beklageligt". 

Det har ikke været tilfældet i crop top-sagen, hvilket han kalder 'beklageligt'.

"Mads Thomsen understreger, at skolebestyrelsen har fuld tillid til skolens personale og ledelse. Det til trods for at rektoren altså gik udover sine beføjelser, da han ville bestemme over elevernes påklædning."

Det endte såmænd med at skabe en raserende debat, da forbuddet trådte i kraft, hvorefter sagen har trukket mange overskrifter, hvilket især kom efter, at flere kendte samt politikere valgte at vise sin støtte. 

Anbefalet til dig