Skrækkelige forhold for forsøgsdyr: Hunde og aber lever i små bure smurt ind i blod og afføring

16/10/2019

Christian Granhøj Skouboe

Modelfoto. Vi har valgt at bruge dette foto, da de faktiske forhold fra laboratoriet ikke er for sarte sjæle. Du kan se videoen længere nede i artiklen. Foto: Shutterstock
Selvom vores store nabo Tyskland har et stort fokus på dyrevelfærd, så beviser nye grusomme billeder, at det langt fra er alle landets laboratorier, der lever op til standarden.

Mest læste i dag

Den chokerende historie kommer fra den tyske avis Süddeutsche Zeitung, der er kommet i besiddelse af materiale, som viser aber der løber i cirkler i deres små celler, der - ifølge avisen - ikke en gang er en kubikmeter store. Tysk lovgivning kræver ellers, at forsøgsdyr skal have meget mere plads til rådighed, når sidder indespærret i længere tid. En af aberne laver også hele tiden saltomotaler, ligesom andre konstant går fra side til side i de små bure. Derudover dokumenterer videoen også en særdeles hårdhændet håndtering af de små dyr, som bruges til at teste konsekvenserne af ny medicin, inden den bliver godkendt til brug for mennesker. 

Billederne stammer fra virksomhedens Laboratory of Pharmacology and Toxicology, også kaldet LPT, der ligger i Hamborg Det betragtes som et af de større private laboratorier i Tyskland og beskæftiger 175 personer. De udfører tests, som bl.a. bruges til godkendelse af ny medicin. 

Gik undercover 

Billedmaterialet er blevet bragt op til overfladen af en dyrerettighedsaktivist, der har arbejdet som flere måneder . 

Laboratoriet udtalte torsdag, at myndighederne aldrig havde gjort indsigelse mod deres standarder i dyrehold. Süddeutsche Zeitungs er dog blevet fortalt, at den ansvarlige myndighed  har indledt en retssag onsdag, hvor også flere andre tyske medier har beskæftiget sig med historien. 

Billederne fra laboratoriet falder i en tid, hvor Tyskland har et problem med sin lov om forsøgsdyr. For mange år siden forpligtede EU sine medlemsstater til at skrue ned for antallet af dyreforsøg. Imidlertid har Tyskland, som ellers kan lide at prale af sin velfærd, haltet bagefter i sin efterkommelse af kravet. Derfor kigger EU nu på sanktioner for overtrædelse mod Tyskland. 

Den tyske regerings sidste skrivelse i sagen blev sendt fra Berlin til Bruxelles for kun to og en halv uge siden. I det dokument, der er tilgængeligt for Süddeutsche Zeitung, meddeler Tyskland, at regeringen har til hensigt at ændre loven. Men det vil sandsynligvis tage indtil udgangen af ​​næste år, indtil det kan ske. Og det er, ifølge den tyske avis, syv år for sent for dyrene.

Interesserede kan se videoerne fra laboratoriet herunder. Vi skal på det kraftigste advare mod voldsomme billeder i videoen. 
 

  

Anbefalet til dig