Skrækkeligt: Fik bagbenene bundet og blev efterladt i plastikpose

14/1/21 13:30

Christian Granhøj Skouboe

Sådan så posen ud. Foto: Dyrenes Beskyttelse
En mørk aften, i starten af januar, luftede en mand fra Sakskøbing sin hund, som han havde gjort så mange gange før.

Det skulle dog vise sig at blive en gåtur han sent ville glemme. Det fortæller Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse. 

På havnen i Sakskøbing opdagede manden nemlig en plastikpose, som var efterladt midt på kajen. I første omgang troede han, at det var affald, og han gik derfor hen for at samle posen op så den kunne blive smidt i skraldespanden. Da manden fik samlet posen op, fik han et stort chok: I posen lå der nemlig en levende kat.

Kunne ikke bevæge sig

Selvom manden blev forskrækket, besluttede han sig med det samme for at hjælpe katten. Han tog den derfor med hjem, så den kunne få varmen, mens han ringede til den lokale dyrlæge, Inga Stamphøj.

Bagbenene var bundet samme. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Bagbenene var bundet samme. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Inga Stamphøj aftalte med manden, at hun skulle komme med det samme og hente katten. Manden var bekymret for den, da den ikke kunne gå og det så ud som om dens bagben ikke fungerede. Inga pakkede derfor bilen med det samme, mens hun ringede til Dyrenes Beskyttelses lokale kredsformand Joan Svendsen, for at høre hvad mulighederne var for katten.

”Da jeg taler med Joan, aftaler vi at jeg skal tilse katten i min klinik og hvis den ikke har brækket ryggen, som vi ellers først frygtede, så ville hun hente den dagen efter så den kunne komme på internat og få en ny familie. Det blev aftalen,” fortæller Inga Stamphøj, Dyrlæge på Lolland.

Inga Stamphøj og hendes søn Jens hentede katten og tog den med hjem på Ingas klinik. Her undersøgte Inga katten, for at finde ud af hvorfor den ikke kunne gå. Det viste sig, at katten slet ikke var kommet til skade, men dens bagben var bundet sammen med sejlgarn og derfor kunne den ikke gå. Katten var dog ved godt mod og allerede mens Inga fjernede snøren begyndte den at spinde.

Kom aldrig på internat

Inga Stamphøj havde aftalt med kredsformanden Joan, at hun skulle hente katten, men allerede dagen efter kom Ingas søn med en forespørgsel: Måske kunne katten blive boende ved dem? Det var et halvt år siden deres gamle kat var blevet aflivet pga. alderdom og Jens savnede en kat i hjemmet.

”Jens er meget hjemme, ligesom de fleste andre. Han læser HF og lige nu foregår det online. Derfor var Bjarne, som katten hedder nu, en kærkommen ven. Og hele hans klasse har fulgt med i sagen, så man kan sige at nu læser Bjarne også HF online sammen med Jens,” griner Inga Stamphøj.

Bjarne var hverken mærket eller chippet og han har været fremlyst, men der er ikke nogen familie som har meldt, at de savnede ham. Derfor er han blevet boende ved Ingas familie hvor han nu nyder livet. Den ca. 5 måneder gamle kat er derfor i fuld gang med at lære hvordan livet er som huskat.

Sagen er blevet meldt til politiet, men der var intet spor af hvem der havde efterladt Bjarne i posen. Inga afslutter:

”Selvom man har været i branchen længe, blev jeg alligevel påvirket af det. Det er en meget voldsom handling og binde et levende væsen og tage det med på havnen og efterlade det der”.