Skrækslagen hundeejer ser til: Rovfugl griber fat i chihuahuaen Emma

09/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

Angrebet har sat sig spor i hunden. Foto: Sheila Gillanders
En hyggelig eftermiddag i baghaven tog en særdeles dramatisk drejning, da en rovfugl greb fat i familiens chihuahua

Mest læste i dag

Sheila Gilanders fik sig et chok, da hendes kun 18 måneder gamle chihuahua Emma pludseligt sad i kløerne på en stor rovfugl. En hurtig indsats fra hendes mand Robert er grunden til, at Emma fortsat er i live i dag. 

Ægteparret hyggede fredag eftermiddag i deres baghave i kvarterer Stoneywood, der ligger i Aberdeen i Skotland. Pludseligt dukkede den musvåge-lignedne fugl ned, greb fat i Emma og forsøgte at løfte hunden med sig op i de højere luftlag. Og det var lige ved at lykkes. Det fortæller Sheila Gillanders til BBC i Skotland. 

Klokke klimprede i baghaven

Den ubehagelige epsiode tog sin begyndelse. Da Sheila og Robert Gillanders pludseligt hørte en klokke ude fra baghaven. Ægteparret gik derud for at se, hvor klokkelyden kom fra. Synet chokerede dem. Det viste sig nemlig, at klokken sad på den musvåge-lignende rovfulgt, der havde trængt parrets hund Emma op mod hegnet. hvor fuglen prøvede at få så godt fat i hunden, at den kunne hive hende med til vejrs. 

Ifølge Sheila Gillanders kiggede den store rovfulgl direkte og upåvirket på dem, da de kom ud. Dette skræmte dog ikke 65-årige Robert Gillanders. Resolut løb han over, fik fat i fuglen - som endnu kæmpede med Emma ved havens hegn - inden den strøg til vejrs. Han fik hevet den skadede hund ud af fuglens klør, der stak af mod skyerne, da dens forhavende var blevet spoleret. 

Efterfølgende blev chihuahuaen Emma tilset af en dyrlæge, ligesom hun også er kommet på medicin, der skal hjælpe hende ud på den anden side af de fysiske skader, som angrebet efterlod den lille hund med. Hendes ejer fortæller dog, at det især er de psykiske følgevirkning af angrebet, som martrer den lille hund. 

"Hun er lidt forslået, men ellers blev hun ikke fysisk skadet. Hendes stress er skyhøj, og vi kæmper for at få hende tilbage i haven. Det var meget heldigt, at der ikke skete mere. Hvis det ikke havde været for min mand at komme til hende så hurtigt frygter jeg at tænke på, hvad der kunne være sket,” fortæller Sheila Gillanders. 

Sheila Gillanders er sikker på, at rovfuglen var trænet og det var derfor, at den bare en klokke. Hvilket i sidste ende viste sig at være meget heldigt, da det var netop denne klokkes klimpren, der gjorde ægteparret opmærsom på den fare, som Emma befandt sig i. 

Anbefalet til dig