Skræmmende kort afslører: Ingen lande er sikre fra Coronavirus

Nyheder
Kortet viser de flyruter, som potentielt kan bringe smitten videre. Se info om virussen i artiklen. Foto: WorldPopProject
Skræmmende data viser, at beboerne fra det smitteramte område Wuhan er flygtet til mere end 350 forskellige byer rundt om i verden i de afgørende to uger før nedlukningen på grund af Coronavirus.

Mest læste i dag

Britiske forskere har offentliggjort et forfærdeligt nyt kort, der viser en forudsigelse af den globale spredning af det dødbringende Coronavirus i de næste tre måneder.

Baseret på data fra 60.000 mennesker

Grafikken til er baseret på mobiltelefoner og flydata fra 60.000 personer ud de fem millioner indbyggere fra Wuhan, som flygtede i løbet af de kritiske uger, før udbrudsbyen blev placeret under lockdown.

Den største enkeltklynge af infektioner uden for Kina er ombord på krydstogtskibet Diamond Princess, som forbliver i karantæne ud for Japan, efter at 135 mennesker, inklusive fire australiere er blevet testet positivt for virussen. Der er omkring 3700 passagerer og besætningsmedlemmer på skibet.

Stammer den fra flagermus?

Ligesom sine kusiner SARS (alvorligt akut respiratorisk syndrom) og MERS (Mellemøsten respiratorisk syndrom), er 2019-nCoV - også kendt som Coronavirus – er det en zoonotisk virus, der ofte findes i flagermus. 

Det antages, at den seneste virus stammer fra Wuhans Huanan Seafood Wholesale Market, hvor en et utal af husdyr og eksotiske dyr - både levende og døde - holdes under trange, uhygiejniske forhold. 

I tilfælde af både SARS og MERS blev virussen overført fra flagermus til mennesker via et mellemliggende reservoir eller vært. Hos SARS var det palme-civeter, med MERS var det kameler.

Mellemledet er stadig ukendt for 2019-nCoV.

Flest i Asien

De mange mennesker der er stukket af fra Wuhan er i de fleste tilfælde stukket af til andre steder i Asien. Men også store knudepunkter i Europa, USA og Australien var også fremtrædende på listen.

De 10 største globale destinationer for rejsende fra højrisikokinesiske byen var Thailand, Japan, Hong Kong, Taiwan, Sydkorea, USA, Malaysia, Singapore, Vietnam og Australien. 

Inden for Afrika toppede Egypten, Sydafrika, Etiopien, Mauritius, Marokko, Nigeria og Kenya listen. 

Alle skal være forberedt

Alle lande, især sårbare regioner, skal være forberedt på indsats for at indeholde 2019-nCoV-infektionen. Lyder det ifølge News.com.

Wuhan-myndighederne har bekræftet at fem millioner af byens 11 millioner befolkning er flygtet.

Hvilket beskrives som en stor udfordring. Mange af dem vender måske ikke tilbage til Wuhan. Men er de smittet med virussen, så kan det ende galt.

De seneste tal viser, at virussen fortsætter med at sprede sig med en alarmerende hastighed, med mere end 40.500 tilfælde bekræftet over hele verden, hvoraf 40.146 af dem er på det kinesiske fastland.

Dødstallet er steget til 910, mens yderligere 6000 forbliver i en "alvorlig" tilstand på hospitalet.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig