Skræmmende melding: Benzin til 17-18 kroner pr. liter

02/12/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Noget tyder på, at det kan blive en dyr fornøjelse at tanke bilen.

Mest læste i dag

Der var en periode i løbet af 2020, hvor priserne på benzin var enormt lave. Faktisk så lave, at priserne stort set kun bestod af afgifter.

Den tid har dog ændret sig, og nu er priserne på himmelflugt, hvor det ikke er unaturligt at opleve priser på benzin der ligger omkring de 13-14 kroner.

Desværre så tyder det ikke på, at det stopper lige foreløbigt, og faktisk kan priserne på benzin ende med at stige endnu mere.

Sådan lyder det ifølge Søren V. Kristensen, der er cheføkonom hos Sydbank.

"Noget vi aldrig har set før"

Han fortæller nemlig, at priserne på olie kan ende med at stige til det dobbelte, og det får direkte betydning på benzinpriserne.

Da Ekstra Bladet spørger ham om, hvad prisen på en liter benzin kan ende med at koste, er svaret skræmmende.

“Jeg mener, at olieprisen udgør godt og vel en tredjedel af benzinprisen, så hvis den fordobler, vil en tredjedel slår igennem på benzinprisen. Så ender vi nok oppe omkring 17-18 kroner for en liter benzin. Det er noget, vi aldrig har set før,” fortæller han.

Den høje pris på olie ventes dog ikke at ramme nu. Ifølge Storbanken JP Morgan ventes prisen at stige i 2022, og derefter igen i 2023. Det er også her, at danskerne særligt vil kunne mærke, at prisen på benzin stiger yderligere.

Anbefalet til dig