Skræmmende optagelser lækket: Kone til russisk soldat opfordrer til at 'voldtage ukrainske kvinder'

16/4/22 10:06

Nicolai Busekist

Foto: Privat
En russisk soldats kone er blevet fanget på en lydoptagelse, hvor hun fortæller sin mand, at han skal voldtage ukrainske kvinder.

Tidligere på ugen blev en foruroligende lydoptagelse lækket, der stammer fra et aflyttet telefonopkald.

I optagelse kan man høre en kvinde fortælle sin mand, at han gerne må voldtage ukrainske kvinder, hvis blot han 'bruger beskyttelse' og ikke fortæller hende om det, når han kommer hjem. Det skriver The Sun.

Det rædselsvækkende opkald blev optaget af Ukraines sikkerhedstjeneste (SBU), som efterfølgende har valgt at dele optagelsen på deres Telegram-kanal.

"Koner til russiske soldater opfordrer deres mænd til at voldtage ukrainske kvinder," skrev SBU på Telegram, da de delte den 30 sekunder lange lydoptagelse.

"Denne chokerende aflytning fra SBU afspejler ikke kun besætternes moralske værdier, men også deres pårørende, hvoraf 80% nu støtter krigen i Ukraine," fortsatte de.

Og nu er parret også blevet identificeret af Radio Liberty, der kan fortælle, at der er tale om den russiske soldat Roman Bykovsky og hans kone Olga Bykovskaya.

I den korte lydoptagelse, der er blevet delt med offentligheden, kan man høre en kvindestemme sige: "Så ja, gør det derovre. Mod ukrainske kvinder. Voldtag dem."

Herefter grin hun, og tilføjer: "Fortæl mig ikke noget. Forstået?"

En mand i den anden ende af røret svarer: "Så jeg skal voldtage og ikke fortælle dig noget?"

Til dette svarer kvinden, som altså er kone til soldaten: "Ja, for at jeg ikke skal vide noget," hvorefter de begge begynder at grine.

Hun tilføjer herefter: "Bare brug beskyttelse," hvorefter manden svarer: "OK."

En undersøgelse, der er blevet foretaget af Radio Liberty samt myndighederne i Ukraine, har ført frem til de telefoner, der blev brugt til at foretage det gruopvækkende opkald.

Det lykkedes herefter efterforskerne at knytte de to telefoner til den 27-årige Roman Bykovsky og Olga Bykovskaya, der begge er fra Orjol i Rusland.

Journalister har desuden formået at finde frem til Roman via et billede, der blev delt på de sociale medier af en ven, som han havde tjent sammen med i militæret tilbage i 2016.

Disse journalister forsøgte flere gange at komme i kontakt med parret, og Roman svarede til sidst, men afviste, at han var i Kherson, og afviste ligeledes, at det var ham i lydoptagelsen.

De fik også kontakt til hans kone, der bekræftede, at hendes mand var i Sevastopol, hvor han fik behandling på et hospital. Herefter slettede hun sine konti på diverse sociale medier.