Rapporten, der er udarbejdet af SSP-rådet - samarbejde mellem skole, socialforvaltning og politi - i samarbejde med Sundhedsstyrelsen, vidner om en skræmmende tendens, der er fortsat voksende hertillands.
For her kan de afsløre, at beskrivelserne, som danske kommuner har hørt fra unge, der har taget eksempelvis tramadol, dolol, oxycodon og fentanyl, har været mange.
Og det betyder, at antallet af unge mennesker, der har taget opioider, er mange.
Det skriver Ekstra Bladet.
Rapporten er udarbejdet ud fra et spørgeskema, der er udsendt til landets 98 kommuner, hvoraf 63 kommuner har svaret. Og i 15 kommuner har man meldt tilbage om en stigning i unges misbrug af opioider.
Derudover har 19 kommuner meldt uændret status, mens 29 kommuner melder om fald eller "ikke ved det".
Rapporten kan således bekræfte, at 48,4 procent af kommunerne har modtaget henvendelser, der omhandler 16-17-årige, mens 43,5 procent har modtaget hen henvendelser vedrørende 18-21-årige.
Unge mennesker, som blandt andet kan afsløre, at de kan finde pillerne hos deres forældre og bedsteforældre, der har en recept.
Andre køber dem i kiosker, der sælger dem "under disken".
Dog mener de unge mennesker ikke, at der er noget farligt ved pillerne, "da det jo er medicin". Sågar har flere sidestillet brugen af de vanedannende opioider med håndkøbsmedicin som Panodil.
Flere af de unge har heller intet problem med at kombinere pillerne med andre rusmidler og alkohol, når de er i byen,