Skræmmende video viser, at Rusland 'flytter missiler mod et nyt land'

14/4/22 17:19

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Skræmmende optagelser viser, at russiske styrker er i færd med at flytte missiler mod et nyt land, efter at have udsendt en advarsel.

Vladimir Putin har advaret sine fjender i Vesten, efter at der er dukket videoer op, der viser russisk militær, der flytter udstyr, herunder missilsystemer, mod grænsen til Finland. Det skriver Daily Star.

Der er dog tale om et ubekræftet klip, der er blevet delt på sociale medier få timer efter, at Kreml udsendte en advarsel til Finland om, at de ikke skulle blive medlemmer af NATO.

I videoen ses mindst to russiske missilsystemer, der bliver transporteret langs en vej på den russiske side af grænsen, der fører til Finland hovedstad, Helsinki.

Foto: Ylilauta

Foto: Ylilauta

Ifølge oplysninger om videoen, der er blevet delt på nettet, er den optaget cirka 20 kilometer væk fra grænsen mellem Rusland og Finland.

"Russisk K300-P, Bastion-P-bevægelse opdaget," fremgår det af teksten, der er blevet delt sammen med videoen.

Missilsystemerne er blevet designet specifikt til at kunne ødelægge skibe i alle størrelser, og dermed også store hangarskibe.

Videoen er blevet delt kort tid efter, at den finske premierminister Sanna Marin udtalte, at hun forventer, at hendes regering 'vil afslutte forhandlingerne inden midten af sommeren' om, hvorvidt de skal ansøge om medlemskab i NATO.

Foto: Ylilauta

Foto: Ylilauta

Dmitry Peskov, der er talsmand for Kreml, har udsendt en advarsel om, at deres medlemskab 'ikke vil forbedre' sikkerhedssituationen i Europa. Vladimir Dzhabarov, der er næstformand for udenrigsudvalget i parlamentets overhus, tilføjede mere ligeud, at det ville betyde 'landets ødelæggelse'.

"Vi har gentagne gange sagt, at alliancen forbliver et værktøj, der er rettet mod konfrontation, og dens yderligere udvidelse vil ikke bringe stabilitet til det europæiske kontinent," sagde Peskov.

Det står derfor klart, at Finland kan forvente, at det vil have konsekvenser, såfremt de beslutter sig for at trodse truslerne fra Rusland. I værste fald kan det resultere i, at Rusland vil erklære krig mod Finland.