Skræmmende: Vladimir Putin melder ud om atomkrig

07/12/22 16:12

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Truslen om en atomkrig er stigende.

Ifølge Vladimir Putin er truslen om en atomkrig stigende, men han understreger, at Rusland udelukkende betragter atomvåben som et afskrækkelsesvåben.

Det betyder, at det altså kun vil blive brugt i tilfælde af et angreb mod Rusland.

Putins udtalelse kommer i forbindelse med hans tale i onsdags, som han holdt i forbindelse med årsmødet i det præsidentielle russiske menneskerettighedsråd.

Ifølge Vladimir Putin, der hævder, at Rusland ikke er "blevet vanvittig", bliver de i Vesten set som "et andenrangs land, der slet ikke har ret til at eksistere", hævder han.

Men ikke desto mindre vil de altså forsvare sig selv med alle midler, de har til rådighed, herunder atomvåben.

Vladimir Putin tilføjer herefter, at det ikke er Rusland, men derimod USA, der har opstillet taktiske atomvåben, som ikke før er blevet brugt i krigsførsel, i andre lande.

Også Putins forgænger, Dmitrij Medvedev, har tidligere udtalt, at Rusland har ret til at forsvare sig selv med atomvåben i tilfælde af et angreb, der fører dem ud over dets grænser.

Videre har Putin udtalt, at han forventer, at Rusland vil kæmpe mod Ukraine længe endnu, hvilket ikke kommer længe efter, at Rusland i efteråret indkaldte mindst 300.000 soldater.

"Det kan være en lang proces," siger han ifølge B.T.

Det er "kun" 150.000 af dem, der er sendt til Ukraine. Der er nemlig 77.000 mand, der er sendt til at indgå i kampenheder, mens den resterende del skal udføre Ruslands defensive opgaver.

De resterende 150.000 mangler at blive optrænet.