Skudt og efterladt: Feline var døden nær

30/11/20 09:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Dyrenes Beskyttelse
Katten var slemt tilredt, da hun blev fundet.

I sidste uge opdagede en kvinde, at der sad en kat i hendes garage.

Da hun kom tættere på katten, kunne hun se at den haltede og generelt virkede ret dårlig. Kvinden skyndte sig at ringe til 1812, som sendte en kredsformand afsted for at hente katten og kører den til Dyrlægehuset Randers.

Katten fik navnet Feline. Feline blev undersøgt og først troede dyrlægen at hun var blevet ramt af en bil og havde brækket benet, men det vidste sig at hun var blevet skudt med hagl. Hun havde hagl i hoften, i brystpartiet og to hagl i det ene lårben. Haglene i låret var muligvis det der havde forårsaget et kompliceret brud på lårbenet.

Det oplyser Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelse. 

Blev opereret og fik fjernet hagl

På trods af de omfattende skader kunne Feline reddes.

Hun er nu blevet opereret, haglene er blevet fjernet og der er blevet indsat metalplader i hendes ben. I nogle dage var Feline indlagt til observation, men der gik ikke lang tid før Feline flyttede hjem til Ann-Christine Segalt, som er Dyrlægehuset Randers Vært og receptionist.

”Jeg er egentlig ikke så meget til katte, men der er bare noget helt specielt ved Feline så jeg blev hurtigt lidt forelsket i hende. Hun var bare så tillidsfuld, selv da vi fik hende ind og hun tydeligvis i smerte. Da hun vågnede efter operationen, var hun også bare en glad kat, så nu er hun kommet med hjem i pleje, indtil hun er frisk igen”, fortæller Ann-Christine Segalt, Vært ved Dyrlægehuset Randers.

Har det efter omstændighederne godt

Feline har det efter omstændighederne godt. Ann-Christine og hendes kæreste har en stor lejlighed, hvor Feline har fået hele spisestuen for sig selv. På den måde får hun masser af ro til at komme sig ovenpå operationen. 

”Hun har heldigvis en god appetit, så det er nemt at give hende medicin. Hun var lidt tynd da vi fik hende ind, men nu får hun alt den mad hun har brug for og så skal hun nok blive fin igen”, fortæller Ann-Christine Segalt.

Feline er i pleje de næste seks uger, hvorefter hun skal til kontrol ved Dyrlægehuset Randers igen. Hvis hun falder godt til ved Ann-Christine og hendes kæreste vil de gerne beholde hende.