Slår alarm: Dansk by opfordrer alle til at lade sig teste

29/03/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Årsagen er, at et lokalt coronaudbrud lige nu plager byen.

Mest læste i dag

Nu får et lokalt coronaudbrud en dansk kommune til at opfordre alle borgere i flere områder til at lade sig teste. Det drejer sig om Svendborg Kommune, der søndag i denne uge slog alarm.

"Coronasmitten stiger igen i Svendborg Kommune," skriver kommunen i en pressemeddelelse, inden de fortsætter: 

"I dag – søndag – er der konstateret 14 nye udbrud og et incidenstal på 91,1. De seneste syv dage har Svendborg Kommune haft 53 nye smittetilfælde."

"Desværre er en række af de nye udbrud med en mutation af Covid-19 smitten, der er mere smitsom og derfor kan sprede sig hurtigt. I øjeblikket undersøger Statens Serum Institut hvilken mutation, der er tale om."

Opfordrer alle borger

Det er bl.a. i den nordøstlige del af Svendborg, at en del af de nye smittetilfælde er konstateret. Derfor sender Styrelsen for Patientsikkerhed mandag de mobile testenheder til området, hvor Svendborg Kommune i forvejen har testcenter i Skovbyhus, Byparken 44, oplyses det.

"Vi vil derfor opfordre folk i og omkring området Byparken, Marslevvej, St. Byhavevej, Byskoven og Ørbækvej til at blive testet de kommende dage," skriver Svendborg Kommune. 

"Da smitten hurtigt kan sprede sig, er kommunens opfordring, at alle i hele Svendborg Kommune bliver testet. Og tage de forholdsregler omkring afspritning, håndhygiejne og afstand, der kan være med til at holde smitten nede."