Slår alarm over mundbind

13/04/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Det var tæt på at gå helt galt.

Mest læste i dag

En dyrlæge advarer nu hunde-ejere om at de skal være opmærksomme på de brugte mundbind, der i disse dage ofte ses smidt på gader og veje. Det sker efter en hund kom til at spise et mundbind, hvilket var tæt på at koste hunden livet. 

Det drejer sig om den tre år gamle cockerpoo Patch, der fik snuden i et mundbind, da den var ude og gå en tur. Det fortæller MyFamilyVets. 

Hundens bekymrede ejer, Sue Fox fra den britiske by Thrapston, siger, at hun har set mange brugte mundbind i gadebilledet og har hørt fra andre hundejere, at deres kæledyr er blevet syge efter at have spist dem.

Det får dyrlægen Riccardo Minnelli fra My Family Vets praksis, Abington Park Vets, til at advarer. Han understregere, at ejere skal være ekstra forsigtige så deres hunde ikke spiser et brugt mundbind på en af de daglige gåture.

Troede, det var en sok

”Vi var ikke engang klar over, at Patch først havde fået fat i mundbindet,” fortæller Sue Fox. ”Han har en vane med at spise ting rundt i huset, Vi troede, han var sluppet ind i vores tørretumbler og havde fået fat i en sok."

"Da han ikke kastede det op igen, vidste vi, at vi var nødt til at få hjælp og tog ham derfor til dyrlæge."

Patch kom hurtigt til dyrlæge. Her begyndte de at søge efter den sok, som familien troede, Patch havde spist. 

"Fordi vi fik at vide, at det var en sok, så forventede vi at forsøge at fjerne det, forhåbentlig uden behov for operation," sagde dyrlæge Riccardo.

”Men da vi tog et røntgenbillede for at kontrollere positionen, kunne vi se, at der var et stykke metal.

”Det gav ikke mening for en sok, men da den stadig var tilgængelig i maven, kunne vi gå ind med et endoskop, der har et kamera. Vi trak den ud sammen med sokken, og da vi løsnede den, fandt vi, at det var et mundbind."

”Metallet var, hvor man kunne justere det omkring næsen. Det var virkelig uventet, og vi anede ikke, hvor længe det havde været i maven.”

 

 

Anbefalet til dig