Slår Bilka, Rema 1000 m.fl.: Nye tal afslører Danmarks billigste supermarked

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er penge at spare på din indkøbstur.

Mest læste i dag

I en tid, hvor forbrugerne er mere prisbevidste end nogensinde, har B.T. taget temperaturen på dagligvaremarkedet.

Og lad det være sagt med det samme: Det er det vilde vesten derude. Priserne i supermarkederne svinger fra den ene dag til den anden.

Det skriver B.T. i kølvandet på et omfattende pristjek i landets største supermarkedskæder.

B.T. lagde blandt andet vejen forbi Netto, Føtex, Bilka, og Rema 1000 og registrerede prisen for 35 varer i hver kæde.

Fordelen ved et pristjek, hvor tilbudspriser er inkluderet, er, at du får et reelt indblik i, hvad B.T. registrerede priserne til på dagen, lyder det i artiklen fra B.T.

Men denne metode har også sine ulemper. For eksempel, hvis B.T. havde set efter pakker med 15 skrabeæg i stedet for 10 var resultatet endt noget anderledes.

Det er altså ingens næse gået forbi, at der er tale om et marked, hvor priserne er enormt dynamiske, og hvor detaljer kan være afgørende for udfaldet af et pristjek.

Og det er en pointe, der ikke kan understreges nok. For i en tid, hvor begrebet normalpriser stort set er uden betydning er det mere kritisk end nogensinde at forstå de underliggende dynamikker i priskrigen.

Men priskrigen viste også markante forskelle på de 35 varer.

Ikke desto mindre blev der sort på hvidt sat to streger under, at det var den populære discountkæde Netto, der løb med sejren med en samlet pris for de 35 varer på 485,04 kroner.

Så hvis du er blandt tilbudsjægerne, der gerne vil have fingrene i billige varer, så er det værd at overveje om Netto fremover skal fylde mere på din indkøbsseddel.

Anbefalet til dig