Slip for skattesmæk: Denne dato åbner forskudsopgørelsen

Nyheder
Foto: Skærmbillede Skat
Sæt kryds i kalenderen.

Lige nu læser andre også

Oktober lakker mod enden, og det betyder, at vi så småt nærmer os en vigtig dato.

Tirsdag den 12. november får 5,4 millioner danskere mulighed for at tjekke deres forskudsopgørelse for 2025 via Skattestyrelsens hjemmeside.

Forskudsopgørelsen giver borgerne et overblik over deres forventede indkomst og skat for det kommende år, og det er vigtigt at sikre, at oplysningerne er opdaterede - i hvert fald hvis du vil undgå ubehagelige overraskelser.

Det skriver B.T.

Klar anbefaling

Borgerne kan justere oplysninger om indkomst, kørselsfradrag eller ændringer som boligkøb og omlægning af lån.

Det kan være afgørende for at undgå en uventet restskat senere, forklarer Ulrick Junge, underdirektør i Skattestyrelsen.

"Vil man som borger være sikker på at betale den korrekte skat, så vil jeg opfordre til, at man går ind på skat.dk og får tjekket sine tal igennem," siger han.

Selvom det er muligt at rette i forskudsopgørelsen hele året, er det vigtigt at gøre det rettidigt - især hvis ændringerne skal påvirke den første lønseddel i januar.

Skattestyrelsen anbefaler, at eventuelle justeringer foretages senest midt i januar for at sikre, at oplysningerne slår igennem i tide.

"Hvis man er bagudbetalt, som langt de fleste borgere er, skal man senest have rettet de her oplysninger medio januar, hvis det skal slå igennem på første lønseddel," udtaler Ulrick Junge videre.

Travl dag

Når forskudsopgørelsen åbner, forventes der stor interesse fra borgerne.

Erfaringer fra tidligere år viser, at hundredtusinder logger ind i løbet af de første dage. Lignende travlhed ses også ved årsopgørelsen, som typisk frigives i foråret.

Sidste år skulle 713.000 borgere betale restskat for 2023 på i gennemsnit 9400 kroner.

Hvis det er noget, du gerne vil undgå, opfordrer Skattestyrelsen til, at borgerne kigger på deres forskudsopgørelse i god tid.

Anbefalet til dig