Her eksploderer elprisen i aften

05/01/2024

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
I aften kan det godt betale sig at tænke sig om, for prisen på el er nemlig voldsom. I hvert fald i den ene halvdel af landet.

Mest læste i dag

Hvis du bor øst for Storebælt og har en fleksibel løsning på din elpris, så vil du være godt tjent med at holde dine el-apparater slukket i aften.

Når klokken bliver 17 og en time frem, vil prisen per kilowatt-time uden moms, tariffer og afgifter nemlig ligge på intet mindre end 4.91 kroner. Medregnes alt, rammer spotprisen mere end seks kroner, viser tal fra Elberegner.

En time efter vil prisen falde en lille smule, men den vil fortsat være i den høje ende. Fra 18 til 19 vil prisen på en kWh nemlig ligge på 4.40 kroner.

Det billigste tidspunkt resten af fredagen er klokken 23, hvor prisen for en kWh ligger på 2.00 kroner. Begge priser er inklusiv moms og afgifter.

Ovenstående priser er for den østlige del af landet. Vest for Storebælt er elpriserne stabile og ligger i gennemsnittet på 1.99 kroner pr. kWh i dag. Foto: Elberegner.dk

Ifølge TV 2 spiller vejret en stor rolle i forhold til elpriserne, og spørger man deres meteorolog og vejrvært Andreas Nyholm, er det ikke hver dag, at elpriserne stiger så voldsomt på så kort tid.

"Det er ganske usædvanligt at se en spids på kurven, der er så ekstrem, samtidig med at Fyn og Jylland har relativt stabile priser," fortæller han.

Anbefalet til dig