Sluk for dine el-artikler: Nu går prisen på strøm amok

23/08/2022

Thea Andersen

Foto: Shutterstock
I dag kan det godt betale sig at tænke sig om, for prisen på el er nemlig voldsom.

Mest læste i dag

Er du blandt de danskere, der har en fleksibel løsning på din elpris, så bør du læse med her.

Forleden ramte elpriserne herhjemme det højeste niveau i de seneste 12 år, men nu bliver den endnu højere.

Derfor vil du være godt tjent med at holde dine el-artikler slukket i dag.

Det skriver Dagens.dk.

Når klokken bliver 19.00 og en time frem, vil prisen pr. kWh nemlig ligge på intet mindre end 8.69 kroner. Det er 40 øre mere end for et par dage siden, hvor vi havde den højeste elpris i 12 år.

En time efter vil prisen falde en smule, men den vil fortsat være i den høje ende. Mellem klokken 20.00-20.59 vil prisen på en kWh nemlig ligge på 8.47 kroner. Dermed er det kun 22 øre billigere end den forrige time.

Det billigste tidspunkt på dagen i dag har vi allerede haft. Det var klokken 03.00, hvor prisen for en kWh lå på 5.96 kroner. Der er dog intet billigt ved dette, da prisen på el om natten tidligere har været nede under en krone, skriver Dagens.dk.

Ovenstående er naturligvis kun relevant for de danskere, der har en fleksibel løsning, hvor de betaler for den aktuelle spotpris, mens danskere der har en fastafregning pr. kWh kan være mere rolige.

Den nævnte pris er inklusiv afgifter og moms. Den reelle pris på elektricitet løber op i 7.39 kroner mellem klokken 19:00-19.59, mens den rene strøm koster 7.17 kroner mellem 20.00 og 20.59.

Desværre kan vi ikke komme udenom, at moms og afgifter skal betales, hvorfor prisen ender oppe på henholdsvis 8.69 kroner og 8.47 kroner pr. kWh.

Anbefalet til dig