Sluk for kontakten: El-prisen er svimlende dyr fredag

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er dyrt have tændt for kontakterne disse dage, især for dem der ikke har en fastpris aftale.

Mest læste i dag

I en tid hvor danskerne kæmper med at få enderne til at hænge sammen, skal de nu forholde sig til endnu dyrere priser. 

Prisen vil fredag nemlig ramme det højeste niveau i omkring to måneder. 

Gennemsnittet i løbet af dagen vil ifølge den nordiske elbørs Nord Pool være cirka tre kroner per kilowatt-time.  Lægger du afgifter og moms til, så svarer det til, at en kWh klokken 18.00 til 19.00 i aften vil koste 6.16 kroner.

Ifølge TV 2, der har talt med seniorøkonom hos Energinet, Jim Vilsson, er den største årsag til stigningen en cocktail mellem det kolde og vinterlige vejr. 

Men øjnene skal også rettes mod resten af Europa: 

“I Danmark har vi ikke så meget elvarme, men det har de i for eksempel Norge og Sverige, og der bruger de meget strøm lige nu, hvor vi er kommet ind i en kold periode”, udtaler Jim Vilsson til TV 2. 

Derfor vil det altså blive sværere at styre uden om de høje priser, da den ikke kommer til at svinge lige så meget som normalt. 

Slutteligt udtaler Jim Vilsson, at man bør flytte sit forbrug til de billigere timer, fordi man heller ikke i næste uge skal forvente, at det bliver billigere. 

Vejret ser ud til at fortsætte i samme stime en rum tid endnu, hvorfor det altså fortsætter med at være koldt og vinterligt - og hvorfor prisen derfor vil være cirka det samme. 

Danskernes livrem ser derfor ikke ud til at blive løsnet endnu, og det er altså for tidligt at ånde lettet op.

Der er desværre heller ikke udsigt til, at det skulle blive meget billigere i morgen lørdag. Klokken 04.00 til 04.59 i nat vil prisen være det laveste på hele lørdagen, og der er den samlede pris 3.95 kroner pr. kWh.

Det dyreste tidspunkt på lørdagen vil være mellem 17 og 18, hvor prisen er 5.90 kroner pr. kWh.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig