Slut for DR-chef efter “grænseoverskridende adfærd”

09/12/2021

Julie Møller

Foto: Shutterstock.
Chefen har overtrådt DR’s kodeks for god adfærd og stopper på den baggrund i DR.

Mest læste i dag

DR har onsdag indledt en personalesag mod en chef, der har overtrådt DR’s kodeks for god adfærd. 

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

“Vi har i dag indledt en personalesag mod en chef, der gennem grænseoverskridende adfærd har overtrådt det kodeks, vi har for god adfærd. Forelagt sagen og oplyst om de personaleretslige skridt, som DR har igangsat, har chefen valgt at sige op. Vi handler, når de fælles spilleregler klart overtrædes, og det blev de i dette tilfælde, siger Gustav Lützhøft, ledende redaktionschef i DR Kultur, Debat og Musik.

Da der er tale om en personalesag, kan der ikke siges mere om de konkrete forhold, skriver DR.

Ifølge Journalisten har chefen, der er redaktionsleder i DR Kultur, Debat og Musik, i et offentligt opslag på Facebook selv skrevet, hvad der er skyld i, at han nu ikke længere er ansat hos DR.

Foto: Shutterstock. 

Der er tale om en episode, hvor han er blevet så fuld, at han har mistet sig selv og sin dømmekraft. Han har opført sig grænseoverskridende og ikke levet op til hverken DR’s eller sine egne værdier, lyder det fra hovedpersonen selv ifølge Journalisten. 

Topledelsens ansvar

Det er topledelsens ansvar at sikre, at der gøres det, der skal til, for at skabe en god kultur og adfærd. 

Sådan siger DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn.

“Vi skal både have fokus på at skabe den kultur, vi gerne vil have. Men vi skal også sætte foden ned og handle, når nogen ikke overholder de spilleregler, vi sammen har opstillet i DR. Vi kan kun ændre kulturen, hvis vi som ledelse meget tydeligt siger, hvad vi vil have og samtidigt handler, hvis der foregår noget, som vi ikke vil acceptere, siger DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn og fortsætter:

“Set i lyset af den opmærksomhed, der har været på arbejdspladskultur i den seneste tid - både i og uden for DR - er der ingen chef i DR der kan være i tvivl om, hvad god adfærd er i DR. At det alligevel sker, bekræfter mig i, at vi skal fastholde vores fokus på at ændre kulturen i alle dele af DR, og at vi skal handle, hvis nogen overtræder spillereglerne.”

 

 

 

Anbefalet til dig