Slut for Harry og Meghan: Har mistet deres kongelige titler

18/01/2020

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Tidligere på måneden meddelte Harry og Meghan, at de ville trække sig fra deres royale pligter. Det har nu fået den konsekvens, at kongehuset har fjernet deres royale titler.

Mest læste i dag

Når man møder et medlem af den kongelige familie i Danmark, så vil man typisk adressere dem med ‘Deres Kongelige Højhed’.

I England er det den klassiske ‘Your Highness’ man siger, når man tiltaler et kongeligt medlem, men sådan behøver du ikke længere gøre, hvis du tilfældigvis skulle støde på prins Harry eller Hertuginde Meghan.

Det kom ud i starten af denne måned, at Harry og Meghan ville træde tilbage fra deres kongelige pligter, og dermed ‘stå på egne ben’.

Det skabte meget omtale i medierne, og nu har den britiske kongehus i en pressemeddelelse gjort det klart, at prins Harry og hertuginde Meghan ikke længere vil kunne bruge deres royale titler.

De mister altså muligheden for at kunne blive tiltalt som kongelige højheder, og de vil ligeledes heller ikke modtage apanage, altså den offentlige støtte som kongelige modtager.

Skylder penge

I forbindelse med at Harry og Meghan har valgt at trække sig tilbage som medlemmer af kongehuset, så betyder det også, at de skal betale penge tilbage.

Penge som de fik for at renovere deres hjem, Frogmore ved Windsor.

I alt er der tale om 2.4 millioner pund, som skatteyderne har betalt for at de tidligere royale medlemmer kunne renovere deres hus. Det svarer til godt og vel 20 millioner danske kroner, og de skal de betale tilbage.

Dronning Elizabeth slutter pressemeddelelsen af med at fortælle, at hun håber, at Harry og Meghan kan opbygge et lykkeligt og fredeligt liv.

 

Anbefalet til dig