Slut med rygning på strande: Kan give bøde på op til 14.800 kroner

06/07/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Fra sidste weekend er det blevet ulovligt, at tænde en cigaret på nogle af Spaniens strande. Det vil give en bøde på 220 kroner til alle, der gør det alligevel og nogle områder vil opkræve op til 14.800 kroner.

Mest læste i dag

For de, der er på vej til Barcelona, er det med at være opmærksomme på de nye regler der trådte i kraft i sidste uge. Det skriver Daily Star.

Det er nemlig nu blevet forbudt, at ryge på strandene i de historiske spanske byer.

At ryge en cigaret vil kunne give dig en bøde på 30 euro (cirka 220 kroner), hvis du bliver opdaget i det. 

De nye regler kommer i kølvandet på en forsøgsordning fra sidste år, der massivt reducerede affaldet der kom fra cigaretter, som blev efterladt på stranden. 

Byens hjemmeside forklarer: 

“Dette forbud, er baseret på miljøbeskyttelse og borgernes ret til at nyde et rent offentligt rum, fri for røg og cigaretskodder.”

Selvom Barcelona er den første by i landet, der forbyder rygning på strande, har individuelle steder i hele Spanien længe forbudt det. 

Tre strande på Mallorca, Santa Ponsa, La Romana (Paguera) og Carregador (Palmanova), har allerede rygeforbud.

Enhver, der bliver taget i at ryge på disse strande, kan blive opkrævet op til 14.800 kroner. 

Reglerne er kommet til magten, efter at en lov blev vedtaget i Spanien sidste år, som gav lokale kommuner beføjelser til at udstede bøder til rygere.

Mens turister strømmer tilbage til landet i massevis efter lempelsen af corona restriktionerne, har Spanien taget skridt for at sikre, at adfærden blandt deres gæster er helt i top.

I Barcelona kan folk kun bære bikinier på stranden og feriegæster, der bliver taget iført bikini i byens centrum, kan få en bøde på til 2200 kroner. 

Bikinier er også begrænset til strandene på Mallorca, med bøder på op til 4300 kroner til dem, der bliver taget i, ikke at følge reglerne.

Anbefalet til dig