Smag i E-cigaretter bliver forbudt

18/12/2019

Henrik Rothenbücher

Foto: Pixabay
Smag i E-cigaretter vil fra det kommende år være forbudt. Det vil kun være muligt at få smagen af tobak, når man fremadrettet vil dampe på en e-cigaret. Det er resultatet af Folketingets nye tobakshandleplan.

Mest læste i dag

Hvis du er blandt de mange danskere, der foretrækker at dampe på en e-cigaret i stedet for at ryge på en almindelig cigaret, så bliver du nok slemt skuffet over denne nyhed.

Folketinget har netop præsenteret en ny rygelov, der får den betydning, at smage i e-cigaretter går hen og bliver forbudte. Den eneste smag der vil være i e-cigaretter fra nytår, er derfor smagen af tobak.

Årsagen til den nye lovgivning skyldes, at Folketinget med deres nye tobakshandleplan vil forsøge at skabe en røgfri generation pr. 2030.

Undersøgelser har vist, at folk der starter med at ryge e-cigaretter, er mere tilbøjelige til at begynde med at ryge de rigtige cigaretter. Det vil folketinget have til at stoppe, og derfor præsenterer de deres nye tobakshandleplan.

Må kun smage af tobak

Allerede fra 1. januar 2020 vil det altså være forbudt at ryge e-cigaretter med smag af andet en tobak, men det vil være muligt med en overgangsperiode, hvor man kan få lov til at ryge mentolsmag indtil den 20. maj 2020.

Derfra vil det ikke længere være muligt at dampe på en e-cigaret, hvor der kommer andet smag ud end tobak.

Foruden e-cigaretterne omfatter den nye tobakshandleplan også, at der vil være en totalt rygeforbud på alle grundskoler, kostskoler og efterskoler, hvor børn og unge under 18 år kan blive optaget.

 

Anbefalet til dig