Bananer er en frugt, der er spækket med kalium og er en utrolig populær frugt.
Men mens mange elsker dem, kan de også være lidt irriterende.
Bananer kan enten få blå mærker eller modnes lidt for hurtigt eller også modnes de ikke hurtigt nok.
Ligesom avocadoer, er bananer på deres egen tidslinje, men der er et par måder, at opbevare bananer på, for at få en vis kontrol over deres modningsproces.
Express talte med Gary Ellis, direktør for CE Safety, om den bedste måde, at holde bananer perfekt modne og gule på.
Gary sagde:
“Hvor du skal opbevare dine bananer for at forhindre dem i, at blive for tidligt brune, har altid været et varmt samtaleemne.”
“Bananer, der udsender ethylengas, er det, der gør dem brune, så i teorien, for at holde dem modne, bør du forhindre gassen i, at rejse ned og rundt om frugten.”
“En hovedregel med bananer er, at holde dem væk fra andre produkter.”
“Hvis bananer holdes i nærheden af frugter, der frigiver meget ethylengas, når de modnes, vil det øge den hastighed, hvormed de modnes og bliver brune.”
“Frugter som ferskner, tomater avocadoer, figner og æbler skal holdes langt væk fra dine bananer, hvis du ikke vil have dem til, at modnes for hurtigt.”
“At hænge dine bananer, kan hjælpe med, at holde dem friske, da ethvert blåt mærke, eller eksponering af selve bananen, vil gøre modningen hurtigere.
“At opbevare bananerne hængende, giver luft mulighed for, at bevæge sig mere frit rundt om bananerne og tilskynder ethylengassen til, at bevæge sig væk fra frugten.
“Frugtskåle med bananer i, kan se smukke ud, men disse vil bare få dine bananer til, at modnes hurtigere, da de er i nærheden af andre frugter.”
Hvis du ikke ønsker, at købe en bestemt bøjle til bananerne, kan du tilføje en lille krog i skabet i dit køkken.
“Hvis du kan adskille bananerne, vil dette også hjælpe dig, da ethylengassen kan sprede sig fra den ene til den anden,” tilføjede han.
Gary diskuterede også mad opbevarings tricket, hvor man vikler film rundt om toppen af bananen.
Dette kan gøres samlet eller individuelt.
Han forklarede:
“Du kan også bruge film på toppen af dine bananer, når de er adskilt, for at bremse modningsprocessen.”
“Pak en lille mængde husholdningsfilm rundt om toppen, hvor de ofte hænger sammen.”
“Dette vil holde dem mere friske i længere tid, da det fanger ethylengassen øverst på frugten, hvor den udsender fra, i stedet for, at lade den sprede sig og udsætte de andre bananer for gassen.”
Dette trick er dog blevet kritiseret for, ikke at være miljøvenligt.
Med hensyn til, om bananer kan komme i køleskabet, afslørede Gary:
“Det er muligt, at nedkøle bananer, men et godt tip, er at huske, at nedkøle dem, så snart de er ved sin perfekte modenhed.”
“Hvis du sætter dem ind for tidligt, forbliver de meget grønne. For sent, og de bliver brune og grødede.”
Gary foreslog også, hvordan man kan reducere sit madspild, hvis bananer modnes for hurtigt.
Han sagde:
“I værste fald og dine bananer bliver brune lidt for hurtigt, så lav bananbrød.”
En banan købt grønt, bliver gult og derefter brunt, kan tage mellem en uge og to uger, afhængigt af hvilke metoder til opbevaring af bananerne der er blevet brugt.
Så hvis en banan begynder, at modnes omkring dag fem, vil den være perfekt moden omkring dag syv, før den placeres i køleskabet i et par dage.