Smart trick sparer Kaj for 11.751 kroner om året

16/09/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Hvert eneste år sparer danske Kaj Aaen tusindvis af kroner.

Mest læste i dag

Herhjemme skruer politikerne ofte op for prisen på cigaretter. Det anses som et effektivt greb, der kan få især børn og unge til at holde sig fra smøgerne. I løbet af sommeren er afgiften herhjemme steget med 14 kroner per pakke. Det er en prisstigning, der kan mærkes for mange rygere. En af dem er 65-årige Kaj Aaen. 

Kaj har dog fundet på et smart trick, der nu sparer ham for mange penge hvert eneste år, fortæller han til TV2 Lorry.

Sådan sparer Kaj tusindvis af kroner

I Sverige har myndighederne nemlig ikke skruet på afgiftskruen på samme måde som her til lands. Det betyder, at der er penge at spare, hvis man ikke har noget imod at køre lidt for sin røg, fortæller Kaj. Han er begyndt at tage turen over grænsen til Sverige, når der begynder at være lavvande i cigaret-beholdningen hos den 65-årige. 

Kaj Aaen fortæller, at han sparer mange penge på en "forholdsvis lille indsats". 

"På sådan en tur som den her kan jeg spare omkring 600 kroner. Jeg får cigaretter til omkring tre uger af mit forbrug, så det kan godt betale sig. Jeg tror grænsehandlen bliver kæmpestor. For det er lige til, og man kan altså spare rigtig mange penge ved en forholdsvis lille indsats," udtaler Kaj, der ryger røde Pall Malls. De cigaretter er steget fra 40 til 54 kroner per pakke. Heraf udgør 35,30 kroner afgifter. 

 

Anbefalet til dig