Smertefuld historie fra Mette Frederiksen

14/05/2022

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Mette Frederiksen deler en smertefuld historie på sin Facebook-profil.

Mest læste i dag

Mette Frederiksen har i et opslag på Facebook delt en smertefuld historie fra sit privatliv. En historie, som hun har delt, fordi hun ønsker, at folk skal blive bedre til at sige fra, når man er vidne til 'hverdagschikane'.

"Kære alle. Vil gerne dele en historie med jer. I går mødte og talte jeg med en mand. Jeg har mødt ham før. Han er sådan cirka midt i livet. Jeg ved også, at der er nogle udfordringer. Og derfor har han støtte for, at han kan klare hverdagen. Måske har han en udviklingshæmning. Jeg ved det ikke præcist. Men han har brug for støtte fra os andre," skriver Mette Frederiksen.

Hun fortæller herefter, at manden har oplevet, at han er blevet chikaneret af en række unge drenge og mænd gennem en længere periode.

"Igennem noget tid har han oplevet chikane fra nogle unge drenge og mænd. Når han cykler, kører de med deres bil for tæt på. Der bliver råbt. De synes, han er grim, og at han skal kanøfles," lyder det fra hende.

Statsministeren lægger ikke skjul på, at hun synes, at det er smertefuldt. Hun er også af den opfattelse, at man ikke har mulighed for at løse dette med en anderledes lovgivning. Derimod er det kun mennesker, der kan det.

"Jeg synes, det er så smertefuldt. Og jeg ved, hvordan udstødelse og mobning kan ødelægge selv det bedste menneske. Her kan lovgivning ikke løse problemet. Det kan kun vi mennesker," skriver hun.

Dette har fået hende til at sende en appel til alle, der læser med. Hun håber på, at folk kan blive bedre til at sige fra, hvis de oplever og bliver vidne til hverdagschikane.

"Derfor en appel på sådan en skøn helligdag. Når vi ser hverdagschikanen, så lad os sige fra. Jeg tror, de fleste egentlig gerne vil. Men det kan være svært. Fyger der ord og trusler mod en selv, hvis man griber ind. Derfor lader mange af os være. Vi bliver bange. Jeg forstår det til fulde. Men så må vi stå sammen. Sige fra i fællesskab," skriver hun.

Til slut slår hun fast, at det ikke blot er sjove drillerier, men at hverdagschikane faktisk kan være ødelæggende. Derfor håber hun, at alle kan blive bedre til at sige fra.

"Hverdagschikane er ødelæggende. Og jeg håber, vi alle - mig selv inklusiv - bliver bedre til at sige fra, når andre mennesker ikke bliver behandlet ordentligt i vores samfund," runder hun sit opslag af.

Anbefalet til dig