Smidt i grøft: Svigtede Mogens ramt af alvorlige problemer

21/12/20 14:31

Christian Granhøj Skouboe

Sådan ser Mogens ud i dag. Foto: Dyrenes Beskyttelse
Det har haft store konsekvenser for den lille Malteser, at han er blevet svigtet i en lang periode.

Det er ikke hverdagskost at finde dumpede hunde i Danmark, og derfor fik en kvinde sig også et chok, da hun i midten af november opdagede en lille tynd hund, der sad alene i en grøft. 

Hunden var beskidt og havde blod ved næsen og munden. Kvinden skyndte sig at samle hunden op og få ringet til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.

Den lille hund, en malteser, var meget tynd og havde tydelige smerter. Den blev derfor hentet af kredsformand Marianne Larsen og kørt til en dyrlæge på Mors. Her viste det sig, at hundens tænder var så rådne og betændte, at blodet stammede fra hans mund. De rådne tænder gjorde også at han ikke havde kunne spise i lang tid.

Dyrlægen på Mors måtte akut lægge hunden i narkose og fjerne de værste tænder. Herefter blev han sat på en skrap antibiotikakur og smertestillende. Det fortæller Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse. 

Svigtet med alvorlige tandproblemer

Efter den akutte operation, kunne den lille hund flyttes til Viborg Internat, hvor behandlingen kunne fortsætte. Kredsformand Marianne Larsen døbte malteseren Mogens fra Mors.

På Viborg Internat var Mogens indlagt i en uge, før han var stærk nok til at blive lagt i en længere narkose. Hans tandrøntgen viste at han havde voldsomme tandbylderne, og de var så omfattende at betændelsen havde bredt sig til knoglerne. Denne betændelse var også grunden til, at han havde haft ondt så længe. Det er lige så smertefuldt for hunde, som det er for mennesker at have tandbylder.

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Foto: Dyrenes Beskyttelse

”Da vi fik Mogens ind, var han utrolig sky og ville ikke røres omkring munden. Han har simpelthen haft så mange smerter pga. sine tænder. Han fik i alt fjernet 18 tænder. Det er simpelthen så vigtigt at passe sin hunds tænder, da dårlige tænder kan føre mange sygdomme med sig”, fortæller Lise Svejgaard, Internatsleder og dyrlæge på Viborg Internat, i pressemeddelelsen.

Ingen savner Mogens

Da Mogens ankom til Viborg Internat, blev han selvfølgelig scannet for at se hvem der ejede ham. Det viste sig at hans chip var udenlandsk og det var derfor ikke muligt at se hvem der havde dumpet ham i grøften og overladt ham til sin egen skæbne.

Mogens har været fremlyst ved politiet i 14 dage, men ingen ejer har meldt sig. Dyrenes Beskyttelse har meldt sagen til politiet, da det er en grim dyreværnssag. Lille Mogens er derfor nu overdraget til Viborg Internat, hvor han bor indtil han er klar til at finde et nyt og kærligt hjem.

”Han er en utrolig kærlig og sød hund. Han elsker at være sammen med mine børn og efter han har fået fjernet de dårlige tænder, er han slet ikke sky mere. Han er lidt forsigtig, men virkelig en dejlig hund som har mange gode år i endnu. Vi har vurderet at Mogens er omkring 7 år”, afslutter Lise Svejgaard.