SMITTE-EKSPLOSION: Flest smittede danskere på et døgn nogensinde

03/11/20 13:03

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Igen sætter Danmarke en trist rekord.

Statens Serum Institut har netop udgivet dagens aktuelle corona-tal.

Tallene, der viser hvor mange som er blevet smittet, indlagt og døde det seneste døgn, udgives hver dag først på eftermiddagen. Den seneste tid har det daglige tal været højere end vi tidligere har set herhjemme.

Det har fået statsminister Mette Frederiksen (S) til at sænke forsamlingsforbuddet samt gjort det obligatorisk at benytte mundbind i bl.a. indkøbscentre, butikker og hos bageren. 

Mandag kunne instituttet fortælle, at 942 var blevet konstateret smittet i det forgangne døgn. Det tal er tirsdag steget massivt. Således er det, det højeste antal nogensinde. 1.353 er smittet onsdag. 

Fire er døde siden tirsdag. 

En god ting

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, lyder et gammelt mundheld. Og det vil man godt skrive under på hos VIA University College i Midtjylland. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet. 

Her oplevede man en bølge af kreativitet og idérigdom blandt unge iværksætteristuderende i VIA’s mange studentervæksthuse i Midtjylland, da COVID-19 fra marts pludselig lukkede samfundet i måneder. Resultaterne er så markante, at ti af de vildeste iværksætterfortællinger nu er udkommet i hæftet ”Hack studiehverdagen”.

Iværksætteri og kreativitet er kendte begreber på VIA University College og en række andre store øst- og midtjyske uddannelsesinstitutioner, hvor 7.000 studerende som led i EU-projektet ”Entreprenørskab i uddannelserne” får undervisning i iværksætteri.

Det stort anlagte socialfondsprojekt slutter i efteråret efter lidt over fire års virke, og projektleder Erik Løvgren Brejner er særligt imponeret over foretagsomheden, der blev udløst i COVID-19-perioden.

"De studerende blev mere kreative og opfindsomme, og der kom mange uventede, positive resultater ud af hjemmearbejdet. Vi så så meget meningsfuld og kreativ foretagsomhed omkring os, at vi blev nysgerrige efter at undersøge, hvad vi kan lære af disse kreativt foretagsomme studerende,” siger Erik Løvgren Brejner i pressemeddelelsen.