Smitten bider fra sig igen: Næsten 500 smittet onsdag

14/10/20 12:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Statens Serum Institut har netop offentliggjort onsdagens coronatal.

Tirsdag kom det frem, at kontakttallet nok en gang er steget. I sidste uge blev der ellers jublet, da tallet igen kom under 1.0. Det betyder nemlig, at virussen står i stampe, når tallet rammer 1.0 - som det gjorde tirsdag i denne uge - betyder det, at hver coronasmittet smitter en anden også. 

I lyset af den nyhed har onsdagens ajourførte tal fra Statens Serum Institut været ventet med spænding. Der går typisk noget længere inden tiltag og andet viser sig i de dagsaktuelle tal. 

Den seneste uges tid er antallet nye smittede personer dog begyndt at gå den rigtige vej. Til trods for lokale opblusninger og smitteudbrud er tallet generelt faldet, selvom der nu testes mange flere end tilfældet var under virussens første bølge i foråret.

Onsdag er tallet fortsat i den højere ende. Så godt som 500 er smittet, ifølge Statens Serum Institut. Helt præcist er 492 nye personer blevet konstateret smittet det seneste døgn. 

1 mere er blevet indlagt, hvilket betyder at der i alt er 104 indlagte på danske sygehus. En smittet er død det seneste døgn. 

Nu kompenseres flere danskere

Corona-pandemien er stadig i det danske samfund, og derfor har Sundhedsmyndighederne besluttet at skrue ned for aktiviteten med nye restriktioner. Det rammer visse dele af dansk erhvervsliv hårdt.

Derfor har regeringen netop indgået en aftale med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Konservative og Alternativet, der giver ekstra hjælp til de særligt hårdt ramte erhverv.

Aftalepartierne er enige om følgende:

  • Leverandører til private fester og sociale begivenheder med mindst 50 deltagere afholdt uden for private hjem får adgang til at søge kompensationsordningen for selvstændige samt kompensationsordningen for virksomheders faste omkostninger. Det kan fx være teltudlejere, cateringfirmaer og musikere.

 

  • Der åbnes for kompensation til virksomheder, der måtte kassere letfordærvelige varer indkøbt til arrangementer i weekenden den 26.-27. september 2020.

 

  • Der åbnes for en ”light-version” af kompensationsordningen for faste omkostninger til virksomheder. Virksomhederne vil kunne få kompensation for husleje, renter og bidrag på lån i ejendommen, forbrugsudgifter til el, vand og varme samt ejendomsforsikring og skatter. Der er ikke krav om revisorerklæring på denne ordning.

 

  • Der åbnes for en aktivitetspulje på 200 mio. kr. til de caféer, restauranter og barer, der er påbudt lukket kl. 22.00. De vil kunne søge om tilskud på op til 25.000 kr. pr. serveringssted, som skal bruges til at skabe øget aktivitet.