Smitten spreder sig: Coronatal igen højt torsdag

08/10/20 12:07

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Torsdag tager antallet af nye smittede igen et nøk op ad.

Torsdag først på eftermiddag har Statens Serum Institut nok en gang udgivet ajourførte tal, der viser antallet af nye smittede, indlagte og andre personer i Danmark, der lige nu kæmper mod coronaen. 

De seneste dage har landet oplevet at antallet af nysmittede har været lavere, end de seneste uger. Netop de seneste ugers opblusning og lokale smitteudbrud har fået regeringen til igen at indføre landsdækkende restriktioner, der er ført til, at kontakttallet igen er faldet. Det betyder, at kontakttallet nu er 0,8. Ifølge eksperter så holder virus sig nogenlunde i ro, så længe dette tal holdes under 1,0. 

I dag stiger antallet af nysmittede det seneste døgn dog. Torsdag er der flere end 100 smittede i forhold til onsdag. 446 så mange er blevet testet ogkonstatet smittet det seneste døgn. Der er 115 indlagte, det er en færre end onsdag. To smittede er døde det seneste døgn. 

Onsdag var tallene 331 nye smittede, der var 116 indlagt og dødsfald. 

Corona-general får "nyt" job

Sundheds- og Ældreministeriet fortæller torsdag, at ministeriet har ansat Anette Lykke Petri som direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed. Danskerne har lært den 52-årige læge at kende på flere af årets corona-pressemøder, da hun siden forsommeren har været konstitueret direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed.   

Iføge ministeriet er det en stærk faglig profil med indgående kendskab til sundhedsvæsenet, der stiller sig i spidsen for Styrelsen for Patientsikkerhed.

Anette Lykke Petri er uddannet læge fra Københavns Universitet og har lang erfaring fra både sundhedsvæsenet og centraladministrationen – siden 2015 som enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed.

"Anette Lykke Petri er en stærk faglig kapacitet og hun vil som direktør kunne drive og videreudvikle Styrelsen for Patientsikkerhed, og bidrage til et fortsat sikkert og trygt sundhedsvæsen for patienter og medarbejdere. Hun har allerede som konstitueret direktør for styrelsen vist sin handlekraft og indsigt i sundhedsområdet, og skabt den smitteopsporingsindsats, som i dag er en grundsten i vores indsats til bekæmpelse af COVID-19," siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i en pressemeddelelse. 

Anette Lykke Petri fortæller ligeledes, at hun glæder sig til at fortsætte arbejdet.

"Jeg er glad for at få mulighed for at fortsætte arbejdet med at stå i spidsen for Styrelsen for Patientsikkerheds dedikerede medarbejdere. Jeg glæder mig især til at lede styrelsens arbejde for, at sundhedsvæsenet er sikkert og trygt for både patienter og sundhedspersoner," siger Anette Lykke Petri, der samtidig peger på, at den igangværende indsats mod COVID-19 fortsat har førsteprioritet.