Sms'en fylder rundt: Det stod der i verdens første sms

04/12/22 14:37

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock.com
En decemberdag i 1992 blev historiens første SMS sendt. Siden dengang er der sket en rivende udvikling.

I går var det præcis 30 år siden, at den første sms, der er en forkortelse for ’short message service’, blev sendt. Det skriver Telenor i en pressemeddelelse.

Siden er sms'en blevet en fast kommunikationsform i mange menneskers hverdag.

I Danmark toppede brugen af sms’er i 2010, hvor danskerne ifølge tal fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur sendte mere end 13 milliarder beskeder i løbet af året.

Dette tal er dog faldet til omkring en tredjedel grundet konkurrencen fra blandt andet sociale medier - men den lever stadig i bedste velgående.

”Kunderne i Telenor sender stadig mange beskeder gennem vores netværk i Danmark. Selvom SMS'en på nogle områder er en forældet teknologi, som er blevet overhalet af andre løsninger, så har den alligevel vist sig at være en langtidsholdbar kommunikationsform, som mange – især virksomheder - stadig benytter sig af i dag. Nogle gange er det bare den simple og almene løsning, der fungerer bedst,” siger Christian Hoffmann, direktør for privatforretningen i Telenor Danmark.

Telenor, der er blandt Danmarks største mobilselskaber, var også med, da arbejdet med at udvikle sms'en begyndte helt tilbage i 1987.

Det foregik i den globale teleorganisation GSMA, hvor Telenors norske moderselskab spillede en rolle i at specificere og udvikle den SMS-løsning, vi har i dag.

Ifølge selskabet var det en 22-årig britisk ingeniør, der skrev den første sms nogensinde, som var en julehilsen til en kollega. I beskeden stod der selvfølgelig: ’Merry Christmas’.