Snart er det sidste chance: Tusindvis af kroner som danskerne kan hente

Af: Ida Hansson

|

21/04/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er flere penge for danskerne at hente, hvis de ligger kigger på årsopgørelsen en gang mere.

Mest læste i dag

Inden længe er det ved at være sidste udkald for rettelser i årsopgørelsen. 

Det lakker nemlig for alvor mod enden, hvis du skulle være blandt dem, der skal nå at rette i årsopgørelsen. Deadline er nemlig den 1. maj. 

Og for danskerne er der mange tusinde kroner at hente. 

Det løfter nye tal fra skatteplatformen TaxHelper sløret for. 

For selvom det efterhånden er godt stykke tid siden - nærmere bestemt over en måned - at årsopgørelsen så dagens lys, så er det muligt at indberette fradrag helt frem til 1. maj. 

Og der er tilsyneladende en god grund til at lade øjnene hvile ned over den en gang mere. 

Skatteplatformen TaxHelper, der hjælper folk med at finde de fradrag, de har ret til, har oplevet en stor forvirring om fradrag i år. 

Og ud fra deres egne tal kan de se, at folk går glip af mange penge. 

Helt lavpraktisk drejer det sig om 11.000 kroner i skattefradrag alene for opgørelsen for 2022. Det svarer til lige under 3.000 kr. udbetalt til sin bankkonto. 

Aske Buemann, direktør i TaxHelper, lægger heller ikke skjul på, at det særligt er kørselsfradrag, som driller danskerne. 

“I 2020 og 2021 gav SKAT en advarselsbesked om, at folk skulle huske at sætte kørselsfradraget på årsopgørelsen. Men den advarsel er væk i år, og vi kan se, at der derfor er mange, der går glip af kørselsfradraget, fordi de tror, det kommer automatisk med fra forskudsopgørelsen”, fortæller Aske Buemann. 

Aske Buemann siger desuden, at man bør kigge på det gennemsnitlige rejsefradrag. 

Han understreger også sort på hvidt, at årsopgørelsen for 2022 lukker 1. maj, men det er stadig muligt og lave rettelser helt indtil 2026. Her benytter han også lejligheden til og fortælle, at årsopgørelsen for 2029 endelig lukker den 1. maj, hvorefter man aldrig vil kunne rette den igen. 

Anbefalet til dig