DMI udsender risikomelding: Rammer landet meget snart

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Inden længe rammer det landet.

Mest læste i dag

Tidligere i dag skrev DMI, at der var en overvejende sandsynlighed for, at de kunne blive nødt til at udsende et varsel om kraftig regn.

Og den 'prognose' fik de ret i.

Dog er det i første omgang 'kun' en risikomelding, der er blevet udsendt. Det udelukkes dog ikke, at risikomeldingen, der gælder fra i aften klokken 20 til samme tidspunkt i morgen, bliver opgraderet.

Sådan skriver DMI.

Sagen er den, at et lavtryk nordvest for de Britiske øer bevæger sig det kommende døgn langsomt mod syd, hvilket i perioder vil give regn over Danmark.

I løbet af aftenen og natten vil et område med kraftigere regn bevæge sig op over landet fra sydvest og det kan efterhånden ikke udelukkes, at der stedvis vil kunne forekomme kraftig regn - især i den vestlige del af landet.

Ved kraftig regn skal nedbørsmængderne overskride 24 mm på 6 timer, eller der skal falde mere end 30 mm i hele varslingsperioden.

Her fredag formiddag antyder vejrprognoserne, at der fra i aften og frem til lørdag aften stedvis vil kunne falde mellem 25-35 mm regn i det varslede område.

På nuværende tidspunkt er der usikkert om vi når varslingsgrænserne, derfor er der indtil videre udsendt en risikomelding om kraftig regn.

Der vil løbende blive holdt øje med udviklingen og om nødvendigt opgraderet til et egentligt varsel for kraftig regn.

Herunder kan du se, hvilke områder, der rammes.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig