Snart kan du tanke for 13 kroner pr liter

23/5/22 11:30

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu er der gode nyheder til alle dem, der bruger benzin og diesel.

Det er de færreste jyder der aldrig har været en tur over grænsen for at købe 'bajer og bom' (red. øl og slik), og især sønderjyder handler nærmest fast i de tyske butikker, hvor priserne er et godt stykke længere nede end i de danske butikker.

På det seneste er prisen på især fødevarer eksploderet, og det gør, at det er endnu mere attraktivt at tage til Tyskland og handle, og snart bliver det også attraktivt at tanke bilen op, når man alligevel er dernede.

Priserne på benzin og diesel er nemlig også eksploderet på det sidste, og den tyske regering har derfor netop sænket energiafgifterne i landet, og det betyder, at man fra d. 1. juni og resten af sommeren kan tanke væsentligt billigere i Tyskland end i Danmark. 

Det skriver JydskeVestkysten

I dag er prisen på én liter benzin i Flensborg cirka 15 kroner og 90 ører, hvilket er omkring to kroner billigere end på danske tankstationer, men fra den 1. juni bliver det altså endnu billigere i Tyskland. 

Afgiften på benzin bliver nemlig sat ned med 30 cent, hvilket betyder, at der også skal betales mindre i omsætningsafgift, og besparelsen kommer derfor til at lyde på cirka to kroner og 67 ører. 

Det vil sige, at man gennem sommeren kan spare næsten fem kroner pr liter benzin ved at tanke i Tyskland i forhold til i Danmark, hvis priserne holder sig på samme niveau, som de er nu. 

På diesel kommer man af afgiftstekniske årsager 'kun' til at spare cirka tre kroner og 50 ører sammenlignet med de danske priser.