Snød med offentlige midler - danske Uber-chauffører arbejdede mens de hævede kontanthjælp

21/01/2020

Nanna Christina Smidt

Foto: Shutterstock
Der har været meget ballade med den omtalte taxitjeneste, Uber. Og nu bekræfter Beskæftigelsesministeriet, at mange danske Uber-chauffører i flere år brugte det som skyggeøkonomi, samtidig med at de var overførselsindkomst.

Mest læste i dag

Uber har vist sig ikke kun at være skattesnyd, nu er det kommet frem, at mange af de danske Uber-chauffører har snydt med offentlige midler og arbejdet samtidig med at de fik kontanthjælp.

Kun en procent betalte skat

Det er tidligere kommet frem, at kun 1 % af de danske Uber-chauffører betalte korrekt skat. Men faktisk er det slet ikke den værste del, nu viser det sig, at flere Uber-chauffører også stod bag socialt bedrageri, mens de samtidig tjente penge på taxakørsel. Det skriver B.T. 

Selskabet lukkede i Danmark i 2017, men frem til 2018 var der hele 821 sager der omhandlede socialt bedrageri fra Uber-chauffører. Nu er nogle af dem blevet gennemgået, og indtil videre er der i 131 sager blevet begået socialt bedrageri, og det er alene i 2014 og 2015.

Kontanthjælpsmodtagerne snød

Det har blandt andet været danskere på kontanthjælp eller dagpenge som har arbejdet som Uber-chauffører, mens de har modtaget ydelser fra det offentlige. De er nu blevet dømt til at betale ydelserne tilbage. Men 22 af bedragerne er blevet meldt til politiet fordi bedrageriet været mere omfattende.

Hos Socialdemokratiet er man frustrerede over de nye oplysninger. De var nemlig et af de partier, der var kæmpe modstandere af taxa-tjenesten Uber.

”Jeg er virkelig fortørnet over omfanget af socialt bedrageri. Men det viser bare, at Ubers forretningsmodel ikke hørte til i Danmark, og jeg har glad for, at Uber ikke er i Danmark længere,” siger arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen til Ekstra Bladet.

De nye afsløringer viser altså, at det har været meget nemt for chaufførerne både at snyde med skat og deres overførselsindkomst, så det har været muligt at have en ganske stor indtjening, men i takt med, at de bliver afsløret, så skal pengene med tiden tilbagebetales.

Anbefalet til dig