Socialdemokratiet-profil buldrer mod Vanopslagh: Træk dine Mette-udsagn tilbage!

27/11/20 17:15

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Han mener, at Vanopslaghs anklager er under lavmålet.

Alex Vanopslagh (LA) har i den seneste tid ikke lagt skjul på sine tanker om Mette Frederiksen (S). Hun troppede for nylig op i værnemidler fra top til tå, da hun besøgte en minkfarm. 

Det har medført, at hun bliver anklaget for spin. 

Det skriver Ekstra Bladet.

Alex Vanopslagh og Jan E. Jørgensen bør dog trække deres anklager tilbage. Det siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen. 

Det skyldes, at Fødevareministeriet står bag Mette Frederiksens brug af værnemidler, som endte med at gøre hende helt ukendelig bag sikkerhedsbrillerne. 

Fødevareministeriet skriver i et opslag på Twitter, at Mette Frederiksen blot forsøgte at følge anbefalingerne.

Skal trækkes tilbage

Alex Vanopslagh og Jan E. Jørgensen burde derfor pakke sammen, siger Jesper Petersen. 

"Jeg ved godt, at Venstre-folk tager det med myndighedernes anbefalinger mindre alvorligt. Men statsministeren gør præcist det, som Fødevarestyrelsen har ment, var det rigtige at gøre," siger han til Ekstra Bladet.

Han siger endivdere, at det er et tegn på opskruet og usaglig kritik. 

Det var nemlig blot en anbefaling til Mette Frederiksen, og dermed ikke et krav. 

"Ja, men det er det, som hun er blevet bedt at gøre af Fødevarestyrelsen. Det er ikke for sjov, at man tager sådan noget på," siger Jesper Petersen til Ekstra Bladet. 

Har aldrig været smitte

Ifølge ejeren af minkfarmen, som Mette besøgte, så har der aldrig været smitte, og der er heller ingen dyr tilbage på gården. 

"Det er det, hun har fået at vide af de myndigheder, som hun har konsulteret inden besøget på minkfarmen. Jeg ved godt, at eksempelvis Lars Løkke Rasmussen sorterer i rejsevejledningerne, inden han tager afsted. Det gør Mette Frederiksen dog ikke," lyder det fra Jesper Petersen.

Jesper Petersen siger slutteligt, at han mener, at der er mange borgere, der taler med en opskruet retorik for tiden.