Sønnen lånte iPad på ferie: Det har nu kostet minister jobbet

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En minister er færdig i sit job. Årsagen er, at sønnike lånte hans iPad på en ferie, hvilket endte med at få konsekvenser.

Lige nu læser andre også

Når man rejser til udlandet, er det en god idé at slå roaming fra. Får man ikke gjort dette, kan man komme hjem til en stor regning. Vil man gerne undgå dette, skal man derfor sikre sig dette, inden man rejser.

Det har været kendt i mange år, men ikke alle har taget det til sig. Det betyder, at de er nødt til at lære det på den hårde måde.

Dette er blandt andet gældende for Skotlands sundhedsminister Michael Matheson. Ifølge The Guardian var han og familien på en juleferie i Marokko, hvor hans søn lånte hans iPad til at se fodbold.

Denne iPad havde han fået udleveret i forbindelse med sit arbejde, hvorfor den ikke var beregnet til privat brug. Roaming var ikke blevet slået fra, og derfor endte fodboldkampen med at koste rigtig mange penge.

Det britiske medie skriver, at regningen løb op i hele 10.935 pund, hvilket svarer til 95.000 danske kroner. Derfor er det svært at komme udenom, at det har været en rigtig dyr fodboldkamp.

Ministeren har senere indrømmet, at det var et resultat af, at sønnen brugte enheden i et privat henseende. Det kom dog først frem, da der blev iværksat en undersøgelse af det enorme forbrug.

Denne undersøgelse er fortsat i gang, hvorfor der ikke er blevet konkluderet noget endnu. Alligevel har Matheson besluttet sig for at trække sig fra sit job som minister.

"Det er i min og regeringens bedste interesse, at jeg nu træder tilbage for at sikre, at dette ikke bliver en distraktion for at videreføre regeringens dagsorden," skriver den nu afgående minister i sin opsigelse ifølge The Guardian.

Det lyder, at Matheson er kommet i besiddelse af en kopi af undersøgelsen. I denne forbindelse er han blevet præsenteret for nye beviser omkring hans handlinger i sagen.

I første omgang påstod han, at enheden kun var blevet brugt i et officielt henseende. Han hævdede ligeledes, at regningen kun var blevet så stor, fordi han ikke vidste, at hans simkort var udløbet.

Først i november stod han frem og forklarede, hvad der virkelig lå til grund for den store regning. Her sagde han, at han en uge forinden var blevet gjort bekendt med det af sin hustru.

Anbefalet til dig