Søren Brostrøm afslører: Dette er den mest grænseoverskridende besked, jeg har sagt til danskerne

Af: Julie Møller

|

12/01/2022

Nyheder
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.
Det er en besked, som Sundhedsstyrelsens direktør ikke glemmer.

Lige nu læser andre også

Tirsdag aften var Søren Brostrøm inviteret i DR-programmet ‘Aftenshowet’. 

Her var emnet blandt andet en ny kampagne fra Sundhedsstyrelsen, hvor der er fokus på gensidig respekt og sammenhold – i en tid hvor vi i stigende grad bliver uenige om afstandskrav, mundbind og vaccination.

I takt med, at vi bevæger os hen imod en normal hverdag, så kan coronareglerne godt være svære at lægge fra sig. 

“Der er forskellige bekymringsniveauer, hvor der er folk, der vil holde fast i de regler, vi har haft under corona, og andre vil give slip,” lød det fra Søren Brostrøm, der godt kan forstå danskerne, der har svært ved at rumme forandringerne. 

Sundhedsmyndighederne har været meget “instruktive”, forklarede Søren Brostrøm og fortalte i den forbindelse om en oplevelse, der har sat sig i ham.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix,

“Noget af det mest grænseoverskridende, jeg har lavet i hele den her epidemi, det var den 6. marts 2020, hvor jeg sagde til folk: Nu skal vi ikke give hånd, nu skal vi ikke kramme. Det var så invasiv som myndighed at gå ind og være så direkte. Det skal vi ikke mere nu,” slog han fast.

Plads til os alle 

Der skal være plads til os alle - også til uenigheder, så vi sammen kan komme godt igennem epidemien. 

Det er fokus i den kampagne, som Sundhedsstyrelsen for nylig har lanceret. Den består af to film, og herunder kan du se den ene:

”Vi håndterer alle vores corona-træthed forskelligt, men vi må ikke lade uenigheder komme imellem os. Der kan være gode grunde til, at nogle er mere forsigtige end andre og fx holder sig lidt længere væk. Det skal vi have respekt for, og vi skal tage lidt ekstra hensyn til ham eller hende, der står foran i køen eller ved siden af os i bussen. For det er sådan, vi kommer igennem den her vinter sammen”, udtaler Søren Brostrøm på Sundhedsstyrelsens egen hjemmeside. 

”Det er fint at gøre opmærksom på, hvis man er bekymret for at blive smittet og gerne vil have andre til ikke at komme for tæt på. Men vi skal samtidig være opmærksomme på, at vi skal kunne leve med hinanden både i og efter denne epidemi. Derfor skal vi have øje for, at vi holder hinandens liv og trivsel i vores hænder - også i denne epidemi”, siger Søren Brostrøm.

 

 

Anbefalet til dig