Søren Brostrøm: Denne juletradition ændres ikke

08/12/20 08:45

Sarah Steenfeldt

Foto: Sundhedsstyrelsen
På trods af corona, så er der én tradition, som bliver som den plejer.

Julen står for døren og desværre hærger corona-pandemien stadig i Danmark og resten af verden. Så sent som i går kom der endnu en gang nye restriktioner, med delvise nedlukninger af landet og forlængelse af de nuværende. 

Men selvom, at der er meget der bestemt ikke bliver som det plejer, så er der enkelte traditioner der stadig kan være som de plejer. Nu løfter Søren Brostrøm sløret for, hvilken en af hans juletraditioner, der ikke vil blive ændret på i år. Der er nemlig især én helt særlig tradition, som ikke bliver lavet om på. Det fortæller han i et interview med Politikken.

Søren Brostrøm fortæller, at juleappelsiner med kryddernelliker altid har været en tradition i hans familie og at han kan huske duften fra hans barndom. Derfor køber han hver jul appelsiner eller mandariner, som han putter kryddernelliker i og stiller dem på bordet, så de kan sprede en dejlig juleduft. 

Påmindelse om corona-jul

Og den tradition skal der altså ikke pilles ved - og det er heldigvis heller ikke nødvendigt. Derfor står der nu sådan en juleappelsin, på Søren Brostrøms kontor i Sundhedsstyrelsen. 

Og i år minder den ham ikke kun om den jul som vi plejer - den minder ham også om, at i år bliver en anden jul, en corona-jul. 

“For nylig sad jeg i øvrigt og kiggede på billeder af coronavirus - sådan nogle billeder taget med elektronmikroskop, en forsker har lavet og som viser, hvordan virussen i virkeligheden ser ud. Og det ligner jo totalt en juleappelsin med kryddernelliker i. Så det her er sådan set min corona-juleappelsin. Nu står den på mit skrivebord i Sundhedsstyrelsen, dufter dejligt af jul og minder mig om coronajulen i år,” fortæller han.

For i år bliver nemlig en corona-jul. Det bekræftede Mette Frederiksen på pressemødet i går, hvor der også blev præsenteret en række nye tiltag. 

Det blev meldt ud, at vi fortsat gerne må krydse kommunegrænserne for at holde jul. Men det anbefales på det kraftigste at vi ikke samles mere end 10 personer og tidligere er det også blevet anbefalet, at man ikke holder i hånd og synger rundt om juletræet.