Søren Brostrøm i stor coronabrøler: Glemte én vigtig ting

25/11/20 13:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Sundhedsstyrelsen
Et nyt billede af Søren Brostrøm får sindene i kog.

Siden coronakrisen gik i gang er danskerne kommet på fornavn med Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostræm. På utallige pressemøder og i informationskampagner har han delt gode råd og forklaret det lægefaglige belæg for de restriktioner, som befolkningen har måtte leve under. 

Nu florerer der dog et billede, der viser, at Søren Brostrøm selv har svært ved at leve op til retningslinjerne. 

Det samme skete tidligere på året. Her var en række medier kommet i besiddelse af en video, der viser Sundhedsstyrelsens direktør i færd med at træne i et fitnesscenter. Træningstøjet er på, men Brostrøm glemte dog at spritte af, sådan som retningslinjerne foreskriver. Denne video medførte en del debat, da Brostrøm selv har været en af spydspidserne i kampen for at få danskerne til at holde afstand og overholde retningslinjerne. 

Måtte mindes på dét 

Nu er det et billede, der belaster Brostrøm. 

Her er det omdiskuterede billede. Foto: Privatfoto

Her er det omdiskuterede billede. Foto: Privatfoto

En passager på et DSB-tog har fået billede af Søren Brostrøm, der sidder på 1. klasse uden mundbind på. Det er ellers påkrævet, når man bevæger sig ud i landets offentlige transport i disse dage. Siden offentliggørelsen er billedet blevet delt vidt og bredt på de sociale medier.

Det har nu fået Sundhedsstyrelsen selv til at svare. Styrelsen bekræfter billedets rigtighed i et opslag på Facebook. I et svar til Ellen, der har delt billedet, skriver styrelsen: 

"Elen mht. det link du har sendt med Søren Brostrøm, så har jeg lige talt med ham, og han husker godt episoden," skriver Sundhedsstyrelsen og fortsætter: 

"Det er rigtigt, at han kortvarigt ikke havde mundbind på i toget, men heldigvis kom togkontrolløren kort tid efter forbi og mindede ham om mundbindet."