Søren Brostrøm med ny udmelding om vacciner

Foto: Sundhedsstyrelsen

Nu rulles en helt ny indsats ud i Danmark

Tilslutningen til COVID-19 vacciner er generelt høj i Danmark, men der er samtidig lokale forskelle på, hvor mange der bliver vaccineret.

Derfor sætter Sundhedsstyrelsen ind med et nyt pilotprojekt med information, hjælp og etablering af nært tilbud i områder med lav vaccinationstilslutning i samarbejde med udvalgte kommuner og regioner. Det fortæller Sunhedsstyrelsen mandag. 

Det skydes i gang med at styrelsens direktør, Søren Brostrøm, selv tager ud og vaccinerer borgerne i et af de lokalområde, som i perioder har været hårdt ramt af coronaen. 

"Sundhedsstyrelsen har udvalgt regioner og kommuner til at udarbejde en særlig og målrettet lokal vaccinationsindsats, der skal få vaccinationstilslutningen op i de områder, hvor vaccinetilslutningen ligger lavere end landsgennemsnittet. Kommunerne laver en meget håndholdt indsats med direkte kontakt til lokale netværk i områder med lav tilslutning. Regionerne etablerer desuden i samarbejde med kommunerne ekstra midlertidige vaccinationstilbud, hvor man ikke behøver bestille tid til vaccination eller hvor kommunen kontakter borgerne og booker tid for dem," fortæller Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Læs også

Christian Eriksen bryder tavsheden

Brostrøm dukker op

”Vi ved fra de indsatser, vi har haft med at forebygge smitte lokalt, at kommunernes samarbejde med lokale netværk, teststeder og boligforeninger har spillet en stor rolle. De erfaringer tager vi nu videre i vaccinationsindsatsen, hvor vi også kan se en ulighed i, hvem der bliver vaccineret. Vi tror på, at en lokal indsats gør en stor forskel, fordi afstand og tidsbestilling for eksempel ikke bliver en barriere for at blive vaccineret,” siger Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

På Twitter fortælle Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, at den nye indsats sparkes i gang i Tingbjerg i denne uge. Her vil Brostrøm selv være at finde mandag eftermiddag, fortæller han. 

"I denne uge kan folk i Tingbjerg blive vaccineret mod COVID-19 uden tidsbestilling," skriver Søren Brostrøm - og fortsætter: "Jeg kigger selv forbi i eftermiddag og giver en hjælpende hånd med at vaccinere."  

Læs også

Kronprins Frederik afslører: "Måske"

 

 

 

 

Læs også