Søren Brostrøm melder ud: Smitten vil stige

02/08/2021

Nicolai Busekist

Foto: Sundhedsstyrelsen
Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostøm er overbevist om, at smitten vil stige

Mest læste i dag

Et stigende antal danskere har ladet sig vaccinere mod coronavirus. I skrivende stund har over 70 procent af den danske befolkning fået sit første stik.

Det er ensbetydende med, at Danmark kan bryste sig af at have en højere andel af vaccinerede, end næsten samtlige andre lande.

På trods af, at flere lader sig vaccinere mod den smitsomme virus, er Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm alligevel overbevist om, at danskerne kan forvente at læse om stigende smitte i de kommende måneder, skriver Berlingske.

Han forsikrer dog om, at smitten ikke vil ramme lige så hårdt, som det tidligere har været tilfældet.

"Den vil ikke ramme lige så hårdt, som det skete sidste vinter, men den kan bestemt ramme os," siger Søren Brostrøm ifølge Berlingske.

En af de markante årsager til, at danskerne kan forvente en stigning i smitten i den kommende tid er, at Delta-varianten af coronavirusssen er blevet altdominerende i det danske smittebillede.

Det har haft den betydning, at de dagligt konstaterede smittetal trods vaccinerne og sommerferierne ikke er blevet presset helt i bund.

"Vi må alt andet lige regne med, at nu hvor danskerne vender tilbage fra sommerferie og kommer tilbage på arbejde og i skole, og de sidste restriktioner bliver udfaset, så vil der komme mere smitte i vores samfund," fortæller Søren Brostrøm.

I de senest uger har der været spekulation om, hvorvidt det bliver nødvendigt for danske borgere at modtage et tredje stik.

Ifølge B.T. er det dog endnu ikke blevet afgjort af Sundhedsstyrelsen, hvorvidt borgerne skal tilbydes et tredje vaccinestik.

Anbefalet til dig