Søren Brostrøm sætter ord på nytårsaften: Sådan bør du fejre den i år

29/12/20 09:28

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Sundhedsstyrelsen kommer nu med flere anbefalinger til, hvordan nytårsaften bør fejres i år.

Nytårsaften lurer lige om hjørnet. 

Der er dog ikke lagt op til en fejring, som de fleste danskere kender det. Dronningen toner godt nok frem klokken 18, men med mange nye indlæggelser på hospitalerne ser det ud til, at coronaen også kommer til at kaste lange skygger over nytårsaften. 

Udsigten til den store fejring, hvor danskerne normalt stimler sammen på gader og stræder for at affyre fyrværkeri på tværs af sociale bobler og andre hensyn, som er blevet hverdag i det forgangne år, får nu direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, til at dele en række gode råd til, hvordan befolkningen bør fejre årets sidste dag. 

Følg disse råd

Søren Brostrøm har delt de gode råd på Twitter. Her fremhæver direkøren særligt tre råd, som danskerne efter Sundhedsstyrelsen holdning bør rette sig efter torsdag, når der er kransekage på bordet og champagne i glasset. 

"Vores gode råd til nytår er bl.a: aflys aftaler med personer, du ikke plejer at se, begræns til husstand og evt. din allernærmeste omgangskreds så få som muligt, og aldrig mere end 10, hold samme selskab hele aftenen, også hvis I går udendør"

Indtil videre er der ikke offentliggjort yderligere restriktioner for nytårsaften. Det vides dog ikke, om det kommer. Enhedslistens sundhedsordfører Peder Hvelplund (Ø) har fortalt, at han ønsker emnet tages op, når coronafølgegruppen mødes tirsdag middag hos sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).