Søren Østergaard deler trist nyhed

Foto: Steen Brogaard - PR Zirkus Nemo

Der er ingen tvivl om, at det er noget Søren Østergaard er meget ked af.

I øjeblikket aflyses alle sommerens arrangementer på stribe. 

I sidste uge meddelte alle festivalerne, at det ikke bliver i år, at de vender tilbage - det skyldes at restriktionerne for den slags arrangementer, gør det for svært at gennemføre.

Nu har disse restriktioner også sat en kæp i hjulet for dette års Zirkus Nemo turne. 

Læs også

Frederik og Mary i gavehumør: Deler millioner ud

"KÆRE PUBLIKUM. Jeg er meget ked af, at jeg må meddele, at vi har været nødt til at skubbe hele årets Zirkus Nemo turne til næste år. Vi kommer til de samme byer, som vi skulle have besøgt i år," sådan lyder det fra Søren Østergaard i en pressemeddelelse, på Zirkus Nemos hjemmeside.

Det bliver alligevel ikke i år, at publikum for "Marianne" at se i Zirkus Nemo. Foto: Steen Brogaard - PR Zirkus Nemo

Netop retningslinjer er årsagen til aflysningen.

"Regeringens seneste retningslinjer for genåbningen af kulturlivet, pålægger os en begrænsning i antallet af publikum, vi må have i vores telt. Normalt kan vi være ca. 600 personer, og med de nye begrænsninger er antallet sat ned til ca. 225, og med så lavt et antal publikummer kan det slet ikke hænge sammen for os," fortsætter han i pressemeddelelsen.

Nu slår Zirkus Nemo først dørene op til næste år.

Han skriver også, at alle som allerede har købt billet, snarest vil blive kontaktet af Zirkus Nemos billetudbyder. Samt af Zirkus Nemo kommer stærkt igen i 2022.

Til slut takker Søren Østergaard for publikums tålmodighed og fortåelse.

Ikke alene 

Som tidligere beskrevet er Zirkus Nemo langt fra alene om at aflyse. Tidligere i dag lød der også en trist nyhed fra Grøn Koncert.

"Vi kæmpede til det sidste"

Så enkelt er budskabet i en pressemeddelelse, som Grøn koncert mandag har sendt på gaden. 

Det står nu klart, at Grøn desværre må aflyse sommerens koncertkaravane 2021. Arrangørerne bag Grøn har siden genåbningsplanen landede natten til tirsdag i sidste uge været i maskinrummet for at finde en løsning på at afvikle sommerens koncertkaravane ud fra den ansvarlige og bæredygtig model, Grøn præsenterede den 14. april. En model som har dannet grundlag for ekspertgruppens anbefalinger til Regeringen.

Læs også

Brødrene Olsen: Sådan går det i dag

Grøn Koncert-modellen indebærer bl.a. en fordobling af antallet af koncerter, en nedskalering af gæster pr. koncert samt sektionsinddelinger af publikum, som også er en del af ekspertgruppens anbefalinger til Regeringen. Men selvom der er enkelte dele af modellen, der giver genklang i genåbningsplanen, er det særligt makskapaciteten på 2.000 tilskuere frem til udgangen af juli, der gør afviklingen af den planlagte turnéplan umulig.

Derfor ser arrangørerne ingen anden udvej end at aflyse Grøn 2021.

 

 

 

 

Læs også