Søren Ryge: Her skal han begraves

03/11/20 13:45

Sarah Steenfeldt

Søren Ryge. Foto: PR - ARTE Booking
Gravstedet er planlagt til punkt og prikke.

Når hele Danmarks havemand en dag drager afsted på sin sidste rejse, så behøver familien ikke spekulere meget på detaljerne, omkring gravstedet - dem er der nemlig helt styr på. Det skriver Her og Nu

Han skal begraves på kirkegården ved Linå Kirke, som er beliggende mellem Silkeborg og Låsby, og det er der en helt særlig årsag til. Her ligger Sørens forældrene nemlig begravet. 

Sørens far gik bort i 2009 og Sørens mor helt tilbage i 1993. De to ligger sammen på kirkegården og deres gravsted prydes af en smuk sten, som billedhugger Erik Heide fra Mors har lavet. Han er desuden søn af Sørens mors fætter. 

Har reserveret gravsted og sørget for gravsten

Hvert år til jul besøger Søren og familien forældrenes gravsted, det var under et af disse besøg, at han bestemte sig for, at han også skulle ligge der når den tid kom. Han så nemlig, at gravstedet ved siden af forældrenes var ledigt, derfor reserverede han gravstedet - men det er ikke den eneste forberedelse som han har gjort.

Søren ringede også til billedhuggeren, så han kunne lave den helt rigtige sten til stedet. 

“Jeg ringede til Erik Heide og sagde, at han skulle lave en sten til mig i granit magen til mine forældres. De har 11 viber på stenen, jeg vil have en svævende musvåge, fortæller Søren Ryge, som elsker fugle og har sin musvåge lavet i bronze,” fortæller han.

Sørens hustru og børn synes, at det er en god ide. Søren fortæller at han hygger sig med det og det samme gør børnene. Han mener at det er rettidig omhu, for han vil ikke bestemme det hele - men lige det med gravstedet, det fik han lov til. Så kan hans hustru og børn få lov til, at bestemme noget andet - blandt andet hvad der skal synges i kirken.