Søster til dræbt dansk kvinde samler ind til deres mor

04/11/20 13:30

Christian Granhøj Skouboe

Silke Vesterager Jespersens søster blev slået ihjel under et besøg i Marokko. Foto: Privatfoto
Det har fortsat store konsekvenser for familien Vesterager Jespersen, at familiens ene datter, Louisa, blev dræbt under en tur til Marokko.

Det sendte chokbølger gennem Danmark og en stor del af verden, da to unge kvinder blev slået ihjel i Marokko. 

Den danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland var på besøg i det afrikanske land, da de under en vandretur i Atlas-bjergene blev angrebet og slået ihjel. Drabene fik også store konsekvenser for den familie, der sidder tilbage med savnet. 

Nu har Silke Vesterager Jespersen - lillesøster til den dræbte Louisa - startet en indsamling til deres mor. Flere år efter drabet i Atlas-bjergene har det nemlig stadigvæk dagligt stor indflydelse på livet hos familien Vesterager Jespersen. 

Derfor den 24-årige nu startet en indsamling på hjemmesiden Samlind.dk. Her skriver hun. 

"Helle Vesterager Jespersen (mor til Louisa og Silke, red.) går snart en meget svær tid i møde for det er nemlig snart december igen. Hun skal os ligge og køre sine to piger på sygehuset hele tiden. Og hun står alene med alt," står der i teksten, inden fortsætter: 

"Hun skal sørg for mange ting. Jeg prøver at samle ind til Helle i håb om, at hun kan finde fred og komme igennem sorgen på en god og bedst muligt måde. Derfor håber jeg også på i vil støtte hende og bidrage til hende det vil betyde meget ved jeg."

Interesserede kan se Silkes indsamling til sin mor. 

Denne tid er særligt hård

I et interview med Nyheder24.dk fortæller Silke Vesterager Nielsen nærmere om sin begrundelse for, at hun nu samler ind til sin mor.

Den 24-årige samler nu ind til sin mor. Foto: Privatfoto

Den 24-årige samler nu ind til sin mor. Foto: Privatfoto

"Vi har været tvunget til at flytte to gange på det her år oven i sorgen, fordi nogen ikke har kunnet lade os være fred. Vi kæmper stadig med en masse ting som gør at det svært at komme igennem sorgen. Man får normalt tid og ro til at komme oven på, men sådan har det bare ikke været for os," udtaler Silke Vesterager Nielsen og fortsætter: 

"Kan høre min mor græde hver dag, og det er forståeligt, da hun har mange tanker og hun ikke kan få det ro hun har brug for."

Den 24-årige forklarer yderligere. 

"Og nu nærmer tiden sig, hvor det både er dagen vi mistede hende og ville have været hendes fødselsdag, så det bliver en hård tid. Men vi prøver stadig at få det bedste ud af julen. Både min bedstemor og tvillinge søster hjælper med indsamlingen og jeg håber self min mor får så hun kan komme til healing, for det er dyrt for hver person og vi har alle brug for mere hjælp," afslutter Silke Vesterager Jespersen, der samtidig fortæller, at moderen lige nu også hjælper hendes bedstemor med at finde et nyt sted at bo.