Søstrene Grene deler stor nyhed: Derfor var det oplagt

10/3/22 07:30

Sarah Steenfeldt

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Nu lyder der en melding fra Søstrene Grene.

Søstrene Grene deler nu nyheden om, at de som mange andre ønsker at støtte Ukraine.

Derfor har kæden valgt, at alt overskuddet fra webshoppen onsdag den 9. marts, vil gå til PlanBørnefondens indsats for ukrainske familier.

Det oplyser de i en pressemeddelelse. 

Søstrene Grene har besluttet, at hele overskuddet fra handlen på webshoppen den 9. marts går ubeskåret til PlanBørnefondens nødhjælp til børn og unge med at bearbejde de voldsomme krigsoplevelser og uddele kontanter til mad, medicin, bleer og andre fornødenheder i Ukraine samt til ukrainske flygtninge i nærområderne.

Støtte i en svær tid

”Hos Søstrene Grene vil vi gerne være med til at støtte det ukrainske folk i denne svære tid. Da vi i forvejen har et stærkt og flerårigt samarbejde med PlanBørnefonden, var det oplagt at være med til at støtte op om deres vigtige indsats i Ukraine og nærområderne, hvor de har fokus på at hjælpe børn og unge med at bearbejde krigsoplevelser og ikke mindst at uddele kontanter til helt basale fornødenheder,” siger Mikkel Grene, medejer og CEO Søstrene Grene.

Dorthe Petersen, der er direktør i PlanBørnefonden, forklarer, at hjælpen går gennem lokale partnere i Ukraine og nabolandene. Her tilbyder PlanBørnefonden psykologisk krisehjælp til børn.

Derudover uddeles der kontanter til ramte familier, så de kan skaffe mad, tøj, bleer og andre fornødenheder.

”Behovet for hjælp til Ukraines børn stiger time for time og hver en krone tæller. Der skal lyde en stor tak til vores partner Søstrene Grene og deres kunder, som sikrer, at flere børn i Ukraine får beskyttelse og modtager psykologisk krisehjælp,” siger Dorthe Petersen.

Overskuddet regnes sammen fra Søstrene Grenes webshops på syv markeder: Danmark, Norge, Frankrig, Tyskland, Sverige, Holland og Island.