Sofie Gråbøl med stor nyhed: Sker næste år

10/10/21 08:27

Sarah Steenfeldt

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Nu kan danskerne glæde sig til at se Sofie Gråbøl i hovedrollen i en ny dansk film.

Sofie Gråbøl har medvirket i en lang række af danske film og serier. 

Nogle af de serier og film hun huskes bedst for, er blandt andet hendes roller som Mulle i 'Den eneste ene', Hanne der får en blodtud i 'Blinkende lygter', Julie der bliver skilt i 'Nikolaj og Julie' og Sarah Lund i 'Forbrydelsen'. 

Og nu kan man altså glæde sig til endnu en film med Sofie Gråbøl i hovedrollen.

I 2022 kommer der nemlig en ny dansk spillefilm med titlen 'Rose'. Her finder man Sofie Gråbøl på rollelisten, sammen med blandt andet Lene Maria Christensen, Søren Malling og Anders W. Berthelsen. 

Premiere til februar 

Det fremgår hos Det Danske Film Institut. 

Det er instruktør Niels Arden Oplev der er instruktøren bag filmen. 

Sofie Gråbøl spiller den sindslidende kvinde Inger, som sammen med sin søster og svoger skal på en planlagt kulturrejse til Paris. 

"I sensommeren 1997 ankommer Ellen og hendes mand Vagn på en institution i Nordjylland, for at hente Ellens sindslidende søster Inger. Sammen skal de på en planlagt kulturrejse til Paris med en busfuld af forventningsfulde nordjyske borgere. Iblandt de rejsende er overlæreren Skelager, som hurtigt gør sig selv til forkæmperen imod det anormale, men hans nervøse søn Christian opbygger et venskab med Inger, som kun bliver stærkere i takt med de nærmer sig Paris. Men Inger har en skjult dagsorden, og inddrager Ellen, Vagn og Christian i kæde af begivenheder, der styrer væk fra den guidede tour og fører til selvopdagelse, konflikt og forsoning," sådan står der om filmen, som altså får premiere til næste år. 

Mere præcist har filmen 'Rose' biograf premire den 24 februar 2022.