Sofie Gråbøl taler ud om svært tab: Græd i tre uger

Nyheder
Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
Den folkekære skuespiller skammede sig over, at sidde alene og græde i køkkenet

Mest læste i dag

Vi har alle en håndfuld kendisser, der sætter sig under huden på os. Om det er stjerner inden for sport, film, musik eller noget helt fjerde, så efterlader de et indtryk på os, og er med til at forme os til dem vi er.

Når en af de ikoner så afgår ved døden, føltes det som at en del af os dør med dem.

Netop sådan en oplevelse havde den danske skuespillerinde Sofie Gråbøl, skriver Her & Nu.

I 2016 måtte hun, og millioner af andre fans over hele verden, tage en sørgelig afsked med den engelske musiker og multitalent David Bowie, efter en længere kamp med kræft.

I Radio 4-udsendelsen ‘Portrætalbum’ fortæller ‘Forbrydelsen’-stjernen, at afskeden med Bowie efterlod hende emotionelt ødelagt i flere uger.

– Jeg reagerede overraskende voldsomt. Det kom bag på mig selv, hvor voldsomt jeg reagerede. Så voldsomt, at jeg faktisk græd i tre uger. Og skammede mig over det. Jeg syntes, det var flovt, så jeg gjorde det alene hjemme i mit køkken, fortæller hun i udsendelsen.

Det var ikke blot afskeden med barndomshelten i sig selv, der fik tårene frem hos Gråbøl. Hun havde nemlig året forinden sagt sit endelige farvel med sin far, arkitekten Kaj Fladhede Gråbøl.

På mange måder var Bowie den faderfigur, hun selv manglede fra hendes biologiske far.

Hendes forældre blev nemlig skilt før hun blev født, og Gråbøl voksede op i Danmark med hendes mor, bror og stedfar, men far-Kaj tog til Kenya for at arbejde.

– Min far har ikke været der for mig. Den rolle tog David Bowie i stedet, uddyber hun i programmet.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig