Sofie Linde indrømmer: Jeg har begået en fejl

Sofie Linde var vært på Zulu Comedy Galla sidste år. Foto: TV 2 Kommunikation

Nu går Sofie Linde til bekendelse - hun har begået en fejl.

Sofie Linde har længe været kendt af danskerne, men til sidste års Zulu Comedy Galla fik hun i den grad slået sit navn fast. 

Her var hun vært og på scenen holdt hun en tale, der satte en kæmpe MeToo-bevægelse i gang. På scenen fortalte hun om en episode der udspillede sig til en julefrokost, da hun lige var startet på DR. 

“Jeg var lige startet i Danmarks Radio, vi skulle til julefrokost, og jeg havde glædet mig, og så kommer der den her store tv-kanon op, tager fat i min arm og siger: “Hvis du ikke går med ud og sutter min pik, så fucking ødelægger jeg din karriere. Så ødelægger jeg dig," lød det dengang fra Sofie Linde. 

Læs også

Advarer alle der har været her: Vær opmærksom på symptomer

Sofie Linde har hele tiden været overbevist om, at hun var 18 år da hun startede på DR og var til den omtalte julefrokost. Men en journalist har fundet ud af, at tv-værten har begået en fejl, da hun sagde det. Hun var nemlig ikke 18 år - men 19 år. 

Derfor kommer hun nu med en erkendelse på Instagram.

Vil undgå en storm i et glas vand 

"Nå venner; Jeg har fået en pressehenvendelse fra et medie, som har påbegyndt et dybdeborende arbejde ang. min alder, da jeg var til den omtalte julefrokost på DR. Og journalisten har virkelig gjort sig umage. Han har både været forbi mit gamle gymnasium, for med egne øjne at se på årgangsbilleder - samt kontaktet DR jura for at dobbelttjekke mine ansættelsesforhold. Og sørme så, om der ikke var noget at komme efter," skriver hun og fortsætter:

"Jeg må erkende, at jeg i forbindelse med mit interview med Politiken for årsdagen for talen, studsede lidt over de årstal, som jeg i mange år efterhånden, har taget udgangspunkt i, uden større omtanke, når jeg har omtalt min karriere. Men grundet.. tja.. gode gamle ‘Leif’ generelt - så fik jeg aldrig fulgt op på det,"

Foto: Sofie Linde/ Instagram 

Hun fortæller også, at hun nu har regnet efter og må erkende, at hun har begået en fejl.

"Nu har jeg haft regnemaskinen fremme. Jeg har været i gemmerne og genlæst tidligere kontrakter - og jeg må erkende; Jeg har begået en fejl, men heldigvis en menneskelig en af slagsen. Jeg har altid været overbevist om, at jeg startede på Danmarks Radio, da jeg var 18 år gammel. Det var jeg ikke. Jeg var 19 år," skriver Sofie Linde. 

Læs også

Frygtet sygdom har kurs mod Danmark

Det beklager tv-værten, men understreger også, at det intet ændrer i hendes budskab. 

"Det vil jeg naturligvis gerne beklage - MEN lad mig slå fast, at det ændrer intet ved min pointe i talens budskab. Jeg var nyansat og ung på DR.
Jeg har valgt at skrive dette opslag, for forhåbentlig at undgå en evt. storm i et glas vand - og fordi jeg slet og ret ikke orker endnu en omgang i tabloid-ringen, hvor jeg skal forsvare min troværdighed og mine intentioner med talen," lyder det, inden hun afslutter: 

"Så hey; Beklager, at jeg ikke fik regnet de årstal ordentligt efter. Kikset, bevares. Det var simpelthen ikke med vanilje."